Secretar de stat dat afară din ședința Camerei Deputaților [1]

Incident fără precedent în plenul Camerei Deputaților. Joi, un secretar de stat a fost dat afară din sala de ședință pentru că, în loc să participe la lucrări, discuta în contradictoriu cu un parlamentar, perturbând mersul ședinței.

Spectacolul a durat câteva minute și a avut loc după ce secretarul de stat în Ministerul Muncii, Maria Muga, a avut o discuție pe un ton ridicat cu deputatul UDMR Kerekes Karoly, pe marginea unui amendament pe care acesta l-a propus la un proiect de lege.

Discuția dintre cei doi nu s-a purtat de la tribuna Parlamentului - așa cum e normal, ci în plină sală de ședință, deputatul UDMR ridicând tonul în momentul în care secretarul de stat încerca să-i dea explicații.

Iritat, președintele de ședință, Lucian Bolcaș - deputat PRM, le-a cerut deputatului UDMR și secretarului de stat să părăsească imediat sala de ședințe, pe motiv că perturbau lucrările Camerei, deputații încercând să se pronunțe asupra ordonanței legate de Fundația Gojdu.

După ce secretarul de stat Maria Muga a ieșit din sala de ședință, deputații PNL l-au criticat însă pe Lucian Bolcaș pentru gestul lui.

"Nu este permis să ne trageți de urechi, nu pentru asta ați fost investit", i-a atrasv atenția lui Lucian Bolcaș, de la tribuna Parlamentului, deputatul PNL Mihăiță Calimente. Secretarul de stat Maria Muga a fost invitată să revină în sală, după ce a stat două-trei minute pe holurile Parlamentului.
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mar 2006 - 06:54
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=16382&titlu=Secretar_de_stat_dat_afara_din_sedinta_Camerei_Deputatilor