Timiș: Bere și horă pe muzica fanfarei plătite de un deputat PSD [1]

Circa 100 de social-democrați trecuți de a doua tinerețe s-au strâns la cele două sedii al PSD din Timiș, pentru a marca Ziua Internațională a Muncii.

Evenimentele au fost susținute financiar de deputatul PSD de Timiș, Petru Andea, și de susținătorii săi, cu suma de 25 de milioane de lei. Conducerea PSD s-a delimitat de acțiunea lui Andea, mai ales că între lideruș filialei de la organizația Timișoara și cel de la județ, Ilie Sârbu, sunt disensiuni de mai multă vreme.

Prima parte a zilei a fost dedicată unui simpozion, la care Andea a trimis peste 150 de invitații la parlamentari și autorități. A răspuns acestei chemări doar Niculae Mircovici, deputat al Uniunii Bulgarilor din Banat. „Nu mă așteptam să fiu singurul parlamentar. Cred că nu au venit pentru că se temeau că li se tocește imaginea electorală. Mie nu mi-e frică de asta. Este o sfidare și o rușine că nu au venit”, a spus Mircovici. Timp de aproape o oră, invitații lui Andea au rememorat începuturile și tradițiile zilei de 1 Mai, primind-și apoi aplauzele unei săli arhi-pline de nostalgici.

După cuvântările de la sediul PSD, grupul s-a mutat la sediul Clubului Social-Democrat din centrul orașului, unde au primit bere și pateuri, în locul tradiționalilor mititei. În ritmul unei fanfare, doamnele s-au încins la dans, spre mirarea turiștilor străini, care pozau și filmau tot evenimentul. Extrem de destins, deputatul Andea, fost șef al studenților comuniști din Timiș, a declarat, printre o înghițitură de bere și una de pateu cu brânză, că este mulțumit de manifestare, dar că ziua de 1 Mai merita mai mult decât atât.

În afară de acest grup al social-democraților, politicienii din Timișoara au ignorat Ziua Muncii. Doar tineretul liberal s-a adunat, de dimineață, în curtea Spitalului Județean, condus de doi liberali, pentru a face curățenie și a vărui copacii.
Publicat de : Ioana TOMA
Data publicării: 02 Mai 2006 - 05:28
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=17351&titlu=Timis__Bere_si_hora_pe_muzica_fanfarei_platite_de_un_deputat_PSD