La Camera Deputaților, audiere publică pe marginea legii lustrației [1]

CameraDeputatilorBiroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat o solicitare formulată de deputații PNL Mona Muscă, Viorel Oancea și Eugen Nicolaescu, pentru organizarea la Cameră, pe data de 17 mai, a unei audieri publice pe marginea proiectului legii lustrației.

Acțiunea deputaților PNL se va desfășura în colaborare cu Academia de Advocacy , Pro Democrația, Societatea Timișoara și Societatea Jurnaliștilor Profesioniști.

Muscă, Oancea și Nicolaescu afirmă că prin acest eveniment se intenționează colectarea a cât mai multe opinii ale societății civile, care să vină în sprijinul parlamentarilor, respectiv deputaților, ”în luarea celei mai pertinente și liber acceptate decizii asupra proiectului de lege a lustrației”, în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților.

Pe de altă parte, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat și o solicitare a Asociației Pro Democrația, prin care urmează ca în sălile Parlamentului să se organizeze o simulare a activității din Parlamentul European, a procesului legislativ și de dezbatere din forul european.

Este vorba de invitarea a circa 250 de persoane, studenți și masteranzi de la științe politice, europarlamentari, reprezentanți ai Delegației Comisiei Europene, care vor participa la o desfășurare simulată a lucrărilor de la PE.
Acțiunea se va desfășura în perioada 19-21 mai.
Publicat de : Andrei DINU
Data publicării: 03 Mai 2006 - 05:42
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=17384&titlu=La_Camera_Deputatilor__audiere_publica_pe_marginea_legii_lustratiei