Fostul arhitect-sef, recuperat de Consiliul Judetean [1]

El va deveni, in curand, consilierul pe probleme de urbanism al presedintelui Constantin Ostaficiuc

. Acesta a anuntat ieri ca vrea sa continue studiul de extindere al Timisoarei si proiectul zonei metropolitane, iar de luna viitoare va avea un specialist care se va ocupa exclusiv de aceasta problema.

Intrebat cum apreciaza modul in care Radolsav a plecat din administratia locala, dupa cateva controverse legate de numele sau, Ostaficiuc a declarat doar ca "e problema Primariei". Presedintele Consiliului Judetean a spus, in schimb, ca el va trebui sa colaboreze foarte bine cu arhitectul-sef al judetului, Liana Busila. Radoslav urmeaza sa se ocupe de studiul legat de teritoriul metropolitan al Timisoarei.

Aceasta problema a intrat in atentia administratiei judetene inca de acum doi ani. De atunci dateaza si o hotarare prin care s-a infiintat Consiliul Metropolitan, care are ca scop consultarea autoritatilor administratiei publice locale din Timisoara si din comunele periurbane Dumbravita, Ghiroda, Mosnita Noua, Giroc, Sanmihaiu Roman, Sacalaz, Sinandrei, Giarmata, Ortisoara, Remetea Mare, Sag si Parta. Intre timp, proiectul nu a mai avansat deloc.

Radoslav a demisionat din functia de director al Directiei de Urbanism a Primariei in 3 aprilie. Gestul sau vine dupa ce o comisie de verificare a publicitatii stradale a intocmit un raport potrivit caruia acest domeniu nu a fost gestionat cum trebuie, nu s-au incasat bani destui, in timp ce orasul era plin de panouri amplasate ilegal.

Autorii documentului au lasat sa se inteleaga ca de pe urma acestei dezordini ar fi profitat apropiati politici ai unor edili. Radoslav a respins criticile din raport, dar a decis sa se retraga, dupa ce primarul Ciuhandu, cel care l-a adus de fapt in Primarie, a decis ca activitatea arhitectului-sef sa fie analizata in Comisia de Disciplina.

Radu Radoslav - radoslav.jpg


Publicat de : ---
Data publicării: 03 Mai 2006 - 05:43
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=17394&titlu=Fostul_arhitect_sef__recuperat_de_Consiliul_Judetean