Marți, 09 Mai 2006 - 05:37 AM Aleg.RO: Optsprezece deputati nu au vorbit deloc in parlament

Publicat de: ---

adevarul

Institutul de Politici Publice a lansat, ieri, baza de date "Cum muncesc parlamentarii", prin intermediul careia se pot obtine informatii la zi despre alesi: cat de des absenteaza de la lucrari, cum voteaza, ce initiative au .
Exista un grup de 16 deputati care, de la inceputul actualei legislaturi, n-au avut nicio propunere legislativa; un numar de 29 de deputati care si-au depus semnatura pe un singur asemenea proiect legislativ, iar in dreptul altor 52 de deputati sunt bifate cate doua initiative legislative. In fruntea parlamentarilor care au depus la Biroul Permanent al Camerei cele mai multe propuneri legislative se numara Ioan Aurel Rus si Adrian Moisoiu (ambii PRM), cu 46 si, respectiv, 37. Dintre pesedisti cel mai vrednic a fost Florin Iordache (26), dintre udemeristi - Kelemen Attila (22), dintre liberali - Dan Motreanu (119), dintre independenti - Mircia Giurgiu (18).

Deputatii autisti
Studiul realizat de IPP mai constata ca, in cele 17 luni de prestatie parlamentara, 18 deputati au luat cuvantul o singura data, atunci cand au depus juramantul. Alti 24 au ajuns doar de cate doua ori la microfonul Camerei. Lucian Augustin Bolcas (PRM) si Florin Iordache (PSD) s-au perindat de 88 de ori la tribuna, iar Márton Arpád (UDMR), de 80 de ori. Independentul Mircia Giurgiu ocupa treapta a patra (79 luari de cuvant), devansandu-i pe Adrian Nastase (PSD, 77), Ioan Muntean (PSD, 71), Nicolae Popa (PC, 69), Mircea Costache (PRM) si Eugen Nicolaescu (PNL) - 67 luari de cuvant.

In topul chiulangiilor - PSD si minoritarii
Institutul de Politici Publice a numarat prezenta la sedintele de plen ale Camerei Deputatilor in primele 3 luni ale actualei sesiuni. Pe baza voturilor exprimate a rezultat ca deputatii cei mai constiinciosi au fost doi liberali, Gheorghe Gabor si Corneliu Momanu, prezenti la 95,7 la suta si 94,8 la suta din sedintele in plen. Daca ii exceptam pe ministri si pe euroobservatori, prezenta cea mai slaba la votul din sedintele plenului Camerei a fost bifata de IPP in dreptul deputatilor Ovidiu Musetescu (PSD - 1,2 la suta), Nicolae Paun (Minoritati - 1,8 la suta), Ruxandra Jipa (PRM - 4,3 la suta) si Bogdan Niculescu-Duvaz (PSD - 5,9 la suta).  


(405 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Optsprezece deputati nu au vorbit deloc in parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52138805389404 seconds.