Furt de cartela de vot cu autor necunoscut [1]

Problema cartelelor de vot, folosite adeseori în mod abuziv de parlamentari, a reaparut, ieri, la Camera Deputatilor

. In timpul sedintei de plen, liberalul Relu Fenechiu si-a acuzat colegii deputati ca i-ar fi luat cartela pentru a vota proiectele de lege înscrise pe ordinea de zi. ?Cineva foloseste o cartela pe care scrie Relu Fenechiu. Rugamintea mea este sa-mi aduceti cartela, pentru ca este ilegal sa o folositi?, le-a spus, de la tribuna, Fenechiu parlamentarilor, recunoscand, totodata, ca din neatentie si-a pierdut cardul de vot. Deputatul PNL a reusit sa faca si o mica investigatie împreuna cu staff-ul tehnic al Camerei, în urma careia a descoperit ca cineva votase împotriva unui proiect legislativ sustinut de Coalitie. Presedintele de sedinta, liderul PSD Miron Mitrea, le-a cerut deputatilor sa-l ajute pe Fenechiu sa-si recupereze cartela de vot. Dupa ce, pret de mai multe minute, a asteptat un semn langa bancile colegilor, liberalul si-a gasit cartela la locul rezervat membrilor de comisii. 
Pentru a preîntampina astfel de situatii, presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu anuntase, cu doar cateva zile în urma, ca intentioneaza sa ceara chestorilor sa fie mai vigilenti si sa ridice din aparate cartelele ?fara stapan?. De asemenea, el promitea ca va permite cameramanilor sa filmeze din toate unghiurile sala plenului, astfel încat oamenii sa vada cand lipsesc si cand sunt prezenti deputatii din circumscriptia lor. In prima parte a acestei saptamani însa, Olteanu a fost plecat la Bruxelles, ?masurile? sale ramanand neaplicate.

Publicat de : Raluca Dumitriu
Data publicării: 10 Mai 2006 - 05:25
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=17622&titlu=Furt_de_cartela_de_vot_cu_autor_necunoscut