Viceprimarul inchiriaza fara concurenta [1]

Viceprimarul municipiului Iasi, Constantin Adascalitei, a inchiriat un spatiu scos la licitatie de institutia in care lucreaza

.

Procedura de obtinere a locatiei l-a determinat pe primarul Gheorghe Nichita sa vorbeasca insa ca despre o chestiune neprincipiala si sa-i sugereze subordonatului sau direct sa se gandeasca la demisie in cazul in care nu poate sa separe afacerile de functia sa actuala.

Singurele doua firme participante la licitatia cu pricina, pentru un spatiu de 100 de metri patrati la subsolul unei cladiri din plin centrul Iasiului, sunt detinute de Constantin Adascalitei. In final, spatiul a fost adjudecat de firma Olimpic 2000, acesta urmand sa plateasca o chirie de 15 lei noi pentru metrul patrat, lunar.

"Nu vorbim despre o actiune de legalitate, ci de una legata de moralitate. Practic, avem un viceprimar care adjudeca un spatiu al primariei dupa ce a venit singur la licitatie", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Acesta a mai precizat ca directia de ultima ora a PSD, partidul in care ambii sunt membri, presupune o separare clara a afacerilor de politica pentru a ajunge din nou la imaginea de partid credibil si ca asemenea actiuni nu pot fi tolerate. "I-am cerut sa se gandeasca clar daca mai vrea sa ramana viceprimar sau prefera sa-si continue afacerile", a mai adaugat Nichita.

Capra vecinului

De cealalta parte, viceprimarul Adascalitei a reactionat virulent, apreciind drept incorecta atitudinea primarului. Vicele a cerut ca, inainte sa i se ceara lui socoteala, sa fie verificati toti ceilalti membri ai Consiliului Local care fac afaceri cu primaria.

"Exista o lista intreaga de demnitari locali care au inchiriate spatii puse la dispozitie de catre primarie. Este de vazut daca problema conflictului de interese ii vizeaza si pe acestia", a spus Adascalitei. Viceprimarul a refuzat sa ia in calcul variantele propuse de primar pentru stingerea conflictului, spunand ca va discuta cu asociatii sai problema returnarii spatiului.

"Am muncit 15 ani intr-un context economic concurential. Ele nu trebuie sa moara in momentul in care eu capat o calitate publica, cum ar fi cea de viceprimar. Spatiul a fost scos la licitatie de sapte ori inainte si nu s-a prezentat nimeni", a precizat Adascalitei.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Mai 2006 - 05:50
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18105&titlu=Viceprimarul_inchiriaza_fara_concurenta