Declaratiile anti-Tariceanu l-ar putea lasa pe Antonescu fara scaunul de sef al deputatilor liberali [1]

Declaratiile anti-Tariceanu l-ar putea costa pe Crin Antonescu functia de lider de grup al deputatilor liberali

. Deputatii PNL urmeaza sa ia astazi în discutie daca Antonescu mai poate ramane lider de grup dupa atacul extrem de dur la adresa presedintelui partidului si a unor ministri. Surse din partid ne-au spus însa ca punerea în discutie a lui Crin Antonescu se va face numai daca apropiatii lui Tariceanu vor fi siguri de victorie.
Deputatul PNL a reusit, în trecut, sa dea peste cap planurile conducerii partidului: a candidat la sefia grupului si a castigat împotriva omului sustinut de Tariceanu. Aceasta victorie a facut ca popularitatea lui Crin Antonescu sa creasca, atat printre colegii din Parlament, cat si în partid. Se pare însa ca ultimele sale declaratii i-au nemultumit pe mai multi parlamentari, mai ales ca, în ultima perioada, partidul nu mai avusese conflicte interne, iar inamicul tututor era presedintele Traian Basescu. Daca va fi pus în discutia grupului, lui Antonescu i se vor reprosa atat declaratiile împotriva conducerii PNL, cat si absentele de la Camera Deputatilor. Semnalul a fost deja dat de catre presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a declarat ca înlocuirea lui Crin Antonescu de la sefia deputatilor PNL i se pare o idee buna si ca o va vota.

Olteanu a fost unul dintre cei vizati de Antonescu. Aceasta din urma i-a reprosat ca nu demisioneaza din Comisia de privatizare a CEC si i-a cerut ca macar sa nu încaseze indemnizatia de participare la aceasta privatizare.

Antonescu l-a criticat pe Tariceanu pentru ca si-a numit ?clientela? în Executiv si i-a cerut premierului sa faca publice toate participarile ministrilor la consilii de administratie.
Horea Uioreanu, unul dintre cei patru vicelideri ai grupului liberal de la Camera, a anuntat si el ca  îi va cere azi lui Crin Antonescu sa demisioneze din functia de sef peste deputatii PNL, deoarece nu s-a achitat de obligatiile pe care le presupune postura sa. Deputatul clujean a afirmat, ieri, ca Antonescu nu a formulat niciodata, în forurile de conducere ale partidului, criticile aduse saptamana trecuta lui Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Olteanu si ca nu straluceste nici prin munca.

Uioreanu nu intentioneaza sa ceara schimbarea liderului - ?merg pe bunul simt, sa-si dea demisia! - ?, dar a precizat ca o vor face altii. (L. Ruse, C. Berceanu)
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Mai 2006 - 05:49
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18159&titlu=Declaratiile_anti_Tariceanu_l_ar_putea_lasa_pe_Antonescu_fara_scaunul_de_sef_al_deputatilor_liberali