Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaților vrea modificarea Codului Fiscal [1]

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaților, parlamentarul clujean Horia Uioreanu, a anunțat că va cere modificarea Codului Fiscal în așa fel încât să poată crește gradul de îndatorare al autorităților locale. El a declarat într-o conferință de presă că doar în acest fel, administrațiile locale și județene pot finanța mari proiecte de infrastructură, transmite corespondentul AMOS News.

Horia Uioreanu propune un sistem gradat al îndatorării. Astfel, Bucureștiul ar urma să poată să se îndatoreze cu până la 50 la sută din bugetul anual al capitalei. Orașele care au mai mult de 250.000 de locuitori ar urma să se îndatoreze cu până la 40 la sută din bugetul local.

Localitățile care au între 100.000 și 250.000 de locuitori ar putea să se îndatoreze cu până la 30 la sută din bugetul local iar cele care au până la 100.000 de locuitori vor avea posibilitatea să se îndatoreze cu până la 25 la sută din buget. În prezent, gradul maxim de îndatorare permis de lege pentru toate unitățile administrative este de 20 la sută din buget.


Publicat de : Francisc MĂDĂRĂȘAN
Data publicării: 29 Mai 2006 - 05:49
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18163&titlu=Viceliderul_grupului_PNL_din_Camera_Deputatilor_vrea_modificarea_Codului_Fiscal