Problemele liberalilor aduc prejudicii activitatii deputatilor [1]

Problemele de partid ale liberalilor incep sa se rasfranga si asupra bunului mers al treburilor in Camera Deputatilor

. Deputatii din celelalte grupuri parlamentare au fost ieri nevoiti sa astepte mai bine de o ora inceperea sedintei, intrucat colegii lor de la PNL erau ocupati cu sanctionarea liderului de grup, guralivul Crin Antonescu.

Astfel, sedinta de plen a Camerei Deputatilor a inceput cu o intarziere de mai bine de o ora, cauzata de lipsa intregului grup parlamentar al PNL.

Presedintele de sedinta, Lucian Bolcas (PRM), a procedat in doua randuri la amanarea cu cate 30 de minute a sesiunii plenului, motivand prin solicitarea formulata de grupul PNL, care avea o sedinta in care discutau posibilele sanctiuni la adresa liderului de grup, Crin Antonescu.

Chiar daca unii dintre deputatii PSD au vociferat si au contestat decizia, cerand continuarea sedintei in absenta deputatilor PNL, Bolcas a spus ca gestul nu i se pare normal.

El a argumentat ca sedinta putea continua in prezenta unora dintre deputatii PNL, dar nu si in conditiile absentei intregului grup parlamentar.

"As fi procedat la fel in cazul oricarui grup aflat in aceasta situatie", a raspuns deputatul PRM celor care contestau decizia de amanare a sedintei de plen. In cele aproape 70 de minute care au precedat sedinta, in jur de 80-90 de deputati au asteptat linistiti reluarea lucrarilor, discutand sau citind ziarele. Fiind prima zi de lucru din saptamana, elanul alesilor pentru dezbateri complexe, de genul Codului de procedura penala, era si-asa destul de scazut, motiv pentru care pauza generata de absenta liberalilor a fost binevenita pentru multi deputati.


Publicat de : Iulia Nueleanu
Data publicării: 30 Mai 2006 - 05:39
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18200&titlu=Problemele_liberalilor_aduc_prejudicii_activitatii_deputatilor