Sfântu Gheorghe: Consilierii locali i-au muștruluit pe reprezentanții Electrica și Distrigaz [1]

După ce primarul Albert Almos a avertizat că va avea o discuție serioasă cu reprezentanții Electrica și Distigaz din județul Covasna, ocazia respectivă s-a și ivit în ultima ședință a Consiliului Local, informează corespondentul AMOS News.


Problemele și reclamațiile cetățenilor din Sfântu Gheorghe au fost prezentate pe rând directorului Electrica, sucursala Covasna și apoi directorului Sucursalei Distrigaz Brașov de care aparține și filiala din Sfântu Gheorghe.

Ion Gașcu Moldoveanu a fost nevoit să asculte toate reproșurile privind noul sistem de citire și regularizare la energia electrică, înghesuiala de la ghișee (fie că acestea sunt cele proprii Electrica fie la Poștă ori la CEC) precum și întreruperile de curent tot mai frecvente din Sfântu Gheorghe, consilierii propunând revenirea la vechiul sistem de încasare a banilor de la locuința fiecărui consumator, ceea ce ar oferi, în viziunea acestora, și locuri de muncă în plus.

Cu toate acestea, directorul Moldoveanu a rămas ferm pe poziții : «Nu este treaba Electrica să rezolve problema șomajului în acest județ. Sistemul aplicat din ianuarie este unul valabil în toată Europa; în cele din urmă, trebuie să fie toată lumea conștientă că Electrica vinde o marfă pe care, înainte mai ales, lua banii foarte târziu. De asemenea, ar trebui să ținem cont de faptul că în doi ani Electrica va fi privatizată, ceea ce înseamnă că viitorul patron s-ar putea să aplice reguli noi, cu mult mai puțin plăcute decât actuale și atunci nu știm cât de mult va mai putea fi tras acesta la răspundere ».

Un alt reproș pe care au pus accentul cei din Consiliul Local Sfântu Gheorghe a vizat facturile Electrica, foarte încâlcite și pe un ton neprietenos, aspect de care directorul Electrica Covasna a promis să se îngrijească în viitor.

Din partea Distrigaz s-a prezezentat la « raport » directorul Sucursalei Brașov, Nicolae Ungureanu, care a promis o îmbunătățire a actualului sistem de plată a facturilor, sistem ce creează lunar cozi interminabile la cele câteva puncte de plată din Sfântu Gheorghe. Cu toate acestea, nici Distrigazul nu a scăpat de catalogarea « instituție ce seamănă tot mai mult cu miliția », consilierii referindu-se prin această comparație la teama pe care facturile « amenințătoare » o induc în cetățean.

Totodată, primarul Albert Almos a insitat că va face toate demersurile pentru ca situația plății facturilor Electrica să se schimbe în ceea ce privește Poșta Română, care în Sfântu Gheorghe are un sediu principal al cărui spațiu lasă de dorit, ceea ce influențează și serviciile oferite.
Publicat de : Monica VAJNA
Data publicării: 30 Mai 2006 - 05:41
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18210&titlu=Sfantu_Gheorghe__Consilierii_locali_i_au_mustruluit_pe_reprezentantii_Electrica_si_Distrigaz