Basescu pleaca în Franta sa impulsioneze ratificarea Tratatului de aderare [1]

Presedintele Traian Basescu paraseste astazi, pentru a doua oara, spitalul Elias, cu destinatia Paris

. Seful statului începe o vizita de lucru de doua zile în Franta, unde se va întalni cu omologul sau Jacques Chirac, cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si cu membrii Comisiei legislative de politica externa. Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Basescu va relua apelul catre autoritatile franceze de a ratifica ?în timp util? tratatul de aderare a Romaniei la UE. Tot despre integrare europeana va vorbi seful statului si cu raportorul Parlamentului European pentru Romania, Pierre Moscovici. Pe agenda vizitei de lucru se mai afla discutii cu secretarul general al Organizatiei Internationale a Francofoniei si întalniri cu oameni de afaceri francezi.
Presedintele nu se va putea bucura însa ca a scapat de tratament, în cele doua zile ale vizitei de lucru. Medicul Mihai Berteanu a anuntat, ieri, ca, în pauzele dintre întalnirile oficiale, Basescu va face ?individual si independent? exercitii terapeutice pe care le-a învatat în cele doua saptamani de sedere la Elias. Asta înseamna ca seful statului îsi va continua programul de recuperare fara a fi nevoie sa fie asistat de un fiziokinetoterapeut. Berteanu a mai spus ca, înainte de plecarea la Paris, presedintele va face sedintele obisnuite de fizioterapie, kinetoterapie si hidrokinetoterapie. Traian Basescu va reveni de la Paris direct la Elias, unde va continua recuperarea, ?probabil nu pentru foarte mult timp?. Intrebat daca seful statului va fi externat vineri, Mihai Berteanu a raspuns: ?Posibil. Ramane de vazut?. Se pare ca doctorul Berteanu îl va însoti pe presedinte în Franta, împreuna cu profesorul neurolog Constantin Popa.

Basescu a plecat o singura data din spital, saptamana trecuta, cand a mers la sedinta de guvern sa rezolve problema gripei aviare. (L. Ruse)


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Mai 2006 - 05:44
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18217&titlu=Basescu_pleaca_in_Franta_sa_impulsioneze_ratificarea_Tratatului_de_aderare