PSD a depus la Senat motiunea simpla "Gripa lui Flutur" [1]

Senatorul social-democrat Ilie Sarbu a prezentat, ieri, in fata plenului camerei superioare a parlamentului, textul motiunii simple "Gripa lui Flutur"

. Scopul declarat al motiunii: demiterea ministrului liberal al agriculturii, precum si a altor persoane implicate in gestionarea crizei gripei aviare. Pesedistii mai solicita anchetarea urgenta de catre DNA a tuturor achizitiilor facute pe bani publici pentru echipamente si dezinfectanti, implicarea Ministerului Sanatatii in prevenirea transmiterii la om a virusului gripei aviare, analizarea de catre guvern a posibilitatii de interventie prin ajutor de stat in sectorul avicol si turism si luarea de masuri drastice fata de cei care comercializeaza carne de pasare infestata. Potrivit PSD, "agricultura, sector economic important in tara noastra, a incaput pe mana unor conducatori total dezinteresati si incapabili sa trateze serios acest domeniu". Totodata, in text se arata ca nu a existat nicio strategie de prevenire a imbolnavirii pasarilor si a oamenilor si nici nu exista pana in acest moment, masurile aplicate fiind strict legate de dezinfectie si de combatere prin sacrificarea pasarilor, realizate cu costuri mult mai mari. Dezbaterea motiunii si votul asupra ei vor avea loc in sedinta de joi a plenului.


Publicat de : Ioana Danciu
Data publicării: 30 Mai 2006 - 05:44
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18223&titlu=PSD_a_depus_la_Senat_motiunea_simpla___Gripa_lui_Flutur__