Deputații PNL îl susțin și pe ministrului Sănătății [1]

"Deputatii Partidul National Liberal îsi exprima sustinerea pentru ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si pentru reforma din domeniul sanitar, promovata de acesta. Acest amplu proces de reforma va aduce beneficii pentru cetateni si va pune ordine într-un sistem macinat de conflicte de interese, care a înghitit fara folos multi bani de-a lungul anilor", se arată într-un comunicat de presă al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților.

"Sustinerea noastra politica si parlamentara vine în contextul discutiilor privind fenomenul gripei aviare în România si implicarea reprezentantilor Ministerului Sanatatii pentru gestionarea acestei probleme.

În paralel cu eforturile guvernantilor de a lua masuri privind izolarea si combaterea cazurilor de gripa aviara, am asistat la eforturi ale liderilor opozitiei de a specula politic aceasta problema. Este mult mai profitabil sa stai pe margine si sa arunci cu pietre decât sa tratezi cu responsabilitate dificultatile oamenilor.

În încercarea de a câstiga capitalul electoral într-un mod ieftin, partidele opozitiei solicita demisia ministrilor implicati în gestionarea gripei aviare si depunerea de motiuni pe banda rulanta, fie simple, fie de cenzura, pentru a bloca si activitatea parlamentara.

Miza nu este doar îndepartarea domnului ministru Nicolaescu, ci blocarea reformei sanitare promovata de acesta, care a demarat restructurarea unui sistem al conflictelor de interese si al cheltuirii ineficiente a banului public, dar de care a beneficiat fosta guvernare.

Încercarea de a face din ministri tapi ispasitori reprezinta un exercitiu de imagine al unei opozitii incapabile sa participe într-o maniera constructiva la viata politica.

Si în aceste cazuri - al gripei aviare, al reformei sanatatii, interesele de partid si goana dupa procentele electorale sunt pentru actuala opozitie mai presus decât rezolvarea problemelor cetatenilor si integrarea europeana a României", precizează comunicatul.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mai 2006 - 05:58
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18230&titlu=Deputatii_PNL_il_sustin_si_pe_ministrului_Sanatatii