Primarul de Buzău acuzat că a acordat ilegal prime subordonaților [1]

Primăria Buzău, din nou în mijlocul unui scandal legat de acordarea de sporuri salariale ilegale, transmite corespondentul AMOS News.

Camera de Conturi a descoperit recent că edilul-șef, Constantin Boșcodeală, a aprobat anul trecut sporuri pentru subordonați contrar prevederilor conform cărora funcționarii publici primesc doar veniturile stabilite prin lege.

Este pentru a doua oară cînd controlorii financiari scot la iveală acordarea unor prime suspecte pentru salariații din Palatul Comunal. În 2004, Camera de Conturi a întocmit un raport nefavorabil primarului Constantin Boșcodeală căruia i se imputau aproape 8 miliarde de lei. Instanța a decis că șeful Executivului buzoian este nevinovat de acuzațiile care i se aduceau.

Edilul-șef declară că sporurile date anul trecut respectă prevederile contractului colectiv de muncă. Constantin Boșcodeală îi acuză pe funcționarii de la Camera de Conturi de abuz în serviciu.

Șeful Camerei de Conturi Buzău, Mircea Talpan, nu se poate pronunța cu certitudine dacă primele de care au beneficiat salariații Primăriei mai pot fi imputate conducerii instituției. În anul 2005, salariații Primăriei Buzău au beneficiat de prime pentru ținută, de Crăciun și de Paști, în valoare de 10 miliarde de lei vechi.
Publicat de : Cristina DINULESCU
Data publicării: 09 Iun 2006 - 05:37
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18519&titlu=Primarul_de_Buzau_acuzat_ca_a_acordat_ilegal_prime_subordonatilor