Primăria Brașov a pus poprire pe salariile și pensiile datornicilor [1]

Direcția Fiscală din cadrul Primăriei Brașov a raportat încasări record de la populație în luna mai: 62 de miliarde de lei, cu 23 de miliarde de lei mai mult față de aceeași lună a anului trecut. Acest lucru este o consecință a declanșării campaniei de executare silită împotriva persoanelor fizice care nu și-au plătit ani la rând impozitul pe casă și mașină.

În Brașov este pentru prima dată când s-a trecut de nivelul de „somație”, trecându-se la popriri pe veniturile datornicilor, salarii sau pensii.

„Nu facem altceva decât să aplicăm legea. Întâi trimitem restanțierilor câte o somație de plată. Din cauză că până acum nu s-a trecut la măsuri mai dure pentru recuperarea datoriilor, oamenii nu iau în serios somațiile. Și apoi trecem la popriri pe salarii sau pensii. Este cea mai ușoară variantă de recuperare a sumelor datorate de cetățeni la bugetul local”, ne-a declarat directorul executiv al Direcției Fiscale Brașov, Marian Voinescu.

Dacă somația nu ajunge la debitor din cauză că acesta și-a schimbat domiciliul și nu a declarat acest lucru, se trece la procedura legală de publicitate prin afișaj public. Astfel, somațiile returnate se afișează pe site-ul Primăriei Brașov, timp de 15 zile, după care se trece la popriri pe venituri.

Șeful Direcției Fiscale menționează că popririle sunt metode mult mai simple pentru recuperarea datoriilor, față de sechestre. Aici timpul de recuperare a sumelor restante este mult mai mare și implică și mai mult efort din partea Direcției Fiscale.
Publicat de : Mirela LEONTE
Data publicării: 09 Iun 2006 - 05:37
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18520&titlu=Primaria_Brasov_a_pus_poprire_pe_salariile_si_pensiile_datornicilor