Basescu a respins modificarea Legii caselor nationalizate [1]

    Presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului respingerea proiectului care reglementeaza situatia juridica a imobilelor cumparate in baza Legii 112/1995, a declarat consilierul Adriana Saftoiu, citata de Mediafax

. Legea interzicea vanzarea acestora pe o perioada de zece ani de la achizitionare.
Consilierul prezidential a precizat ca seful statului a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare, prin care solicita respingerea legii.
Saftoiu a mentionat ca una dintre motivatiile invocate de Traian Basescu, in sprijinul solicitarii sale, este faptul ca proiectul exprima vag posibilitatea chiriasului de a cumpara si terenul aferent apartamentului. Si asta pentru ca lipseste o prevedere explicita referitoare la modul si la identitatea autoritatii care urmeaza sa evalueze acest teren. Reamintim ca plenul Camerei Deputatilor a adoptat la 22 mai o initiativa legislativa prin care se permite instrainarea imobilelor care au fost cumparate in baza Legii 112/1995 (Legea "caselor nationalizate"). Initiativa mai prevede si faptul ca se poate instraina, odata cu imobilul, si cota proportionala, respectiv terenul aferent pe care este construit imobilul.
Guvernul a emis, de asemenea, un punct de vedere in care arata ca nu sustine adoptarea acestei propuneri legislative, in timp ce doar Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil in acest sens. (S.M.)
Publicat de : Realitatea Romaneasc
Data publicării: 09 Iun 2006 - 05:40
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18525&titlu=Basescu_a_respins_modificarea_Legii_caselor_nationalizate