Sistemul de vot electronic va fi introdus și la comisii [1]

Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a anunțat că sistemul de vot electronic și de înregistrare a prezenței la ședințele Camerei va fi introdus și la comisii și asta pentru a-i face pe deputați să nu mai chiulească de la ședințe.

Bogdan Olteanu a precizat că, în afara deciziilor de motivare a absențelor, pe site-ul Camerei vor mai fi publicate și listele de prezență la comisii, ca și cele cu votul dat de deputați. Primele comisii la care se va aplica acest sistem sunt Comisia juridică, cea de buget-finanțe și cea din agricultură.

În 2007 va fi nevoie ca sumele pentru introducerea acestui sistem să fie prevăzute în bugetul pentru anul viitor. Institutul de Politici Publice a publicat recent un top al deputaților cu cele mai multe absențe. Ovidiu Mușetescu de la PSD, de exemplu, nu a mai votat în plen dinainte de Paște. În acest top el este urmat de Florinela Jipa, de la PRM, și Nicolae Păun, de la minorități.


Publicat de : Anamaria GHIGU
Data publicării: 10 Iun 2006 - 07:30
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18539&titlu=Sistemul_de_vot_electronic_va_fi_introdus_si_la_comisii