Presedintelui Basescu nu-i place Legea caselor nationalizate [1]

Presedintelui Basescu nu-i place Legea caselor nationalizatePresedintele Traian Basescu a solicitat parlamentului respingerea Legii privind modificarea actului normativ 112/1995, care reglementeaza situatia juridica a unor imobile cu destinatie de locuit trecute in proprietatea statului

.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, a declarat ca presedintele tarii apreciaza ca in momentul adoptarii unei legi, aceasta trebuie sa fie nu doar necesara, ci clara si predictibila pentru a nu produce litigii.

Presedintele Traian Basescu considera ca prevederea expresa din noua lege a posibilitatii chiriasului de a cumpara si terenul aferent apartamentului in care locuieste este vag exprimata, deoarece nu se reglementeaza cine si cum sestabileste pretul terenului, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu.

Mai mult, seful statului avertizeaza ca legea poate produce unele confuzii in practica, deoarece este posibil sa existe situatii in care sa se formuleze actiuni in revendicare numai cu privire la terenuri, iar instantele sa pronunte solutii care sa complice si mai mult lucrurile.

In ceea ce priveste interdictia de a instraina imobilele cumparate de fostii chiriasi pe o perioada de 10 ani, care a fost eliminata din noul act normativ, presedintele tarii considera ca aceasta norma este deosebit de importanta in economia legii. Acest termen se suprapune cu cel al prescriptiei de achizitie de 10 ani, prevazuta in Codul Civil, motiv pentru care este esentiala pastrarea sa in lege, a mai spus doamna Saftoiu.

Publicat de : ---
Data publicării: 10 Iun 2006 - 07:32
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18554&titlu=Presedintelui_Basescu_nu_i_place_Legea_caselor_nationalizate