Basescu cauta sprijinul popularilor europeni [1]

Presedintele Traian Basescu va merge la Consiliul European de vara de la Bruxelles si, profitand de ocazie, si-a programat o serie de intalniri cu reprezentanti ai popularilor europeni

. Impreuna cu premierul Calin Popescu Tariceanu, seful statului va participa la reuniunea din 15-16 iunie, unde asteapta sa primeasca indicii vizavi de data integrarii la Uniunea Europeana.

Presedintele urmeaza sa aiba intalniri cu reprezentantii popularilor europeni, a anuntat, ieri, consilierul prezidential Adriana Saftoiu. Inainte de raportul din 16 mai, Basescu declarase clar ca Romania doreste o recomandare facuta de Comisia Europeana catre Consiliul European privind data de 1 ianuarie 2007 ca moment al integrarii in UE. In acest sens, presedintele a mai purtat discutii cu membri ai Partidului Popular European, pe care a incercat chiar sa-i convinga sa sustina Romania, printr-un discurs sustinut in Parlamentul European.

Dupa raportul din 16 mai, atat autoritatile romane, cat si euroobservatorii romani, au promovat ideea ca Parlamentul European sa adopte o rezolutie inaintea Consiliului European din vara prin care sa consolideze varianta aderarii Romaniei la data stabilita.


Publicat de : Dana Carabelea
Data publicării: 10 Iun 2006 - 07:32
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=18556&titlu=Basescu_cauta_sprijinul_popularilor_europeni