Senatorul Nicolae Ioțcu: 'PSD urmărește doar capitalul politic' [1]

IotcuPetruNicolaeSenatorul Nicolae Ioțcu, lider al grupului senatorial al Partidului Democrat, a atacat dur, de la înălțimea tribunei Parlamentului, moțiunea de cenzură inițiată de PSD, informează AMOS News.

„PSD are o țintă dublă: realizarea planului la moțiuni și acoperirea propriilor probleme de partid“, a afirmat senatorul Ioțcu, în alocuțiunea sa, exprimată în calitate de reprezentant al grupului parlamentar al Alianței DA.

Senatorul arădean a arătat că moștenirea PSD a fost „un raport de monitorizare extrem de critic, în care se regăseau 14 stegulețe roșii“ și că „ actualul guvern a reușit într-un timp foarte scurt, prin aplicarea programului de guvernare, anularea riscului de activare a clauzei și eliminarea a 10 stegulețe roșii“.

Nicolae Ioțcu a demontat acuzațiile aduse Ministerului Mediului sau Ministerului Educației și Cercetării, arătând progresele făcute în aceste domenii. „Este limpede că moțiunea de azi nu are nici cel mai firav fundament și că se urmărește un scop exclusiv electoral, prin dezinformarea populației în ceea ce privește eforturile depuse de autorități pentru îndeplinirea cerințelor din tratatul de aderare“, a concluzionat Ioțcu.

Din totalul de 468 de parlamentari, au fost prezenți 383. Au votat „pentru“ moțiunea de cenzură 145 de parlamentari, 235 au votat împotriva, trei voturi fiind nule. Ca atare, moțiunea a fost respinsă.
Publicat de : Florin TOMUȚA
Data publicării: 29 Iun 2006 - 06:41
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=19028&titlu=Senatorul_Nicolae_Iotcu__'PSD_urmareste_doar_capitalul_politic'