Legea de privatizare a BCR, avizata de Comisia juridica a Senatului [1]

Legea de privatizare a BCR, avizata de Comisia juridica a SenatuluiComisia juridica a Senatului a revenit asupra votului la proiectul de lege privind masurile de finalizare a privatizarii BCR, hotarand adoptarea unui raport favorabil

.

Desi dezbaterile fusesera suspendate pentru ca senatorii sa se poata interesa despre prevederile incluse in contractul de privatizare BCR, la interventia Biroului Permanent al Senatului, membrii Comisiei juridice au repus in discutie acest proiect.

Raport favorabil a fost adoptat cu doua amendamente care se refera la eliminarea, din lege, a sintagmei "unele masuri", astfel ca proiectul sa se numeasca "Lege privind privatizarea BCR" si la traducerea termenului "agent escrow", respectiv "cont bancar tranzitoriu".

In sedintele anterioare, proiectul initiat de Guvern a mai fost amendat si de senatorii din comisiile de buget-finante si privatizare.

Recent Executivul a hotarat sa prelungeasca termenul limita pentru transferul dreptului de proprietate asupra BCR pentru data de 21 septembrie 2006. Aceasta decizie a fost luata deoarece Consiliul Concurentei nu a prezentat inca un punct de vedere privind preluarea BCR si a solicitat date suplimentare.

Banca austriaca, Erste Bank va plati pentru preluarea BCR, 3,75 miliarde de euro, cea mai mare suma angajata pentru o privatizare in Romania.

Erste Bank va cumpara un pachet de 61,88% din actiuni.

36,88% din actiunile BCR se afla in proprietatea AVAS, iar restul de 25% plus doua actiuni sunt detinute de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation.

Publicat de : ---
Data publicării: 29 Iun 2006 - 06:41
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=19030&titlu=Legea_de_privatizare_a_BCR__avizata_de_Comisia_juridica_a_Senatului