Aradenii isi repara podurile cu bani de la Guvern [1]

   Consiliul Judetean Arad a inceput lucrarile de reparatii la podul de la Savarsin si le-a receptionat pe cele de la podul din Seleus, unde au avut loc mai multe accidente rutiere din cauza degradarii acestuia

.

   Desi in campania electorala podul de la Savarsin a fost folosit de majoritatea partidelor, PSD-ul dand chiar sigura reabilitarea si existenta banilor, situatia a fost complet alta.

 Dupa doi ani , in care s-au obtinut sumele necesare, s-au realizat studiile de fezabilitate si a inceput in sfarsit si reabilitarea.       Senator, implicat in obtinerea banilor      Podul peste raul Mures, in lungime de 176 m, a fost construit in anul 1897, iar de 16 ani nu au mai fost efectuate reparatii capitale. Acum este asigurata in totalitate sursa de finantare a reparatiilor si modernizarii podului de la Savarsin, iar activitatea este in plina desfasurare. 

 Valoarea totala a lucrarilor se ridica la 23 de miliarde de lei vechi. „In ciuda tuturor criticilor care ne-au fost aduse, am demonstrat ca avem bani pentru podul de la Savarsin si trebuie sa subliniez ca am reusit acest lucru datorita senatorului Nicolae Iotcu (PD) care s-a implicat in obtinerea fondurilor de la Bucuresti”, spune presedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula. 

 El apreciaza ca anul acesta se vor termina doua din cele patru tronsoane, urmand ca anul viitor sa se finalizeze inca doua.  Pe toata aceasta perioada circulatia se face cu  ocol pe o distanta de aproximativ 30 km.       A fost reabilitat si podul de la Seleus      Dupa ce a inaugurat inceperea lucrarilor la podul de la Savirsin, presedintele Consiliului judetean Arad, Iosif Matula, se ocupa si de podul de la Seleus, unde datorita degradarii au avut loc mai multe accidente. El s-a deplasat in teritoriu pentru a evalua modalitatea in care s-au executat lucrarile la acest pod.

Lucrarile au inceput la sfarsitul anului 2005, fiind executate de ICIM SA Arad si au durat jumatate de an. Podul de la Seleus este unul dintre primele poduri construite in curba. 

Presedintele Consiliului Judetean a tinut sa sublinieze necesitatea repararii acestui pod care face legatura cu statiunea Moneasa. „De-a lungul timpului, podul din Seleus a ridicat numeroase probleme, iar Consiliul Judetean a decis sa rezolve definitiv problemele definitiv prin repararea acestuia.

Podul de la Seleus este o realizare importanta pentru Consiliul Judetean si din discutiile pe care le-am avut cu localnicii am inteles ca sunt multumiti de modul cum se circula acum pe podul reabilitat.

Cred ca in viitor se vor evita multe accidente care, in trecut, s-au petrecut din cauza starii de degradare a podului”, a declarat presedintele Iosif Matula.

Podul vechi de peste o suta de ani a intrat in reparatii capitale


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Iun 2006 - 05:39
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=19041&titlu=Aradenii_isi_repara_podurile_cu_bani_de_la_Guvern