PD face presing cu soferii asupra consilierilor [1]

Peste 400 de masini au participat, ieri, la un mars organizat de PD Mures

.

Soferii au sprijinit astfel organizarea unui referendum in vederea construirii drumului ocolitor al municipiului Targu-Mures pe varianta sustinuta de primarul Dorin Florea, totodata presedinte al PD Mures. Marsul s-a dorit a fi un factor de presiune asupra consilierilor locali, intrucat a coincis cu discutarea propunerii de organizare a referendumului in cadrul sedintei consiliului local.

Cele peste 400 de masini, majoritatea taximetre si microbuze, au paralizat practic traficul din oras. Intr-un vacarm de nedescris, masinile au parcurs, incepand cu ora 11.30, toate cartierele municipiului Targu-Mures si s-au oprit, pentru aproximativ o ora, in fata primariei. Consilierii locali nu s-au lasat insa intimidati de vacarmul din oras si au respins propunerea primarului de organizare a referendumului, pe motiv ca drumul preferat de primar nu respecta legile de mediu.

Cu toate ca pentru proiectul centurii de ocolire exista doua variante, Dorin Florea prefera doar una dintre acestea, insa nu a reusit sa obtina, in ultimii doi ani si jumatate, acordul de mediu din partea Agentiei pentru Protectia Mediului. Acest drum ar urma sa stabileasca legatura intre cartierele "Tudor Vladimirescu" si "22 Decembrie 1989", prin zona Platoul Cornesti si padurea "Dealul Mare". Proiectul agreat de primar este blocat insa din 2002 de cateva organizatii ecologiste, care se opun taierii a 8,42 ha de padure.

Soferii au sprijinit astfel organizarea unui referendum in vederea


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Iun 2006 - 05:40
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=19043&titlu=PD_face_presing_cu_soferii_asupra_consilierilor