Senatorii fug de responsabilitate in cazul Gojdu [1]

Alesii tot amana momentul luarii unei decizii in cazul Gojdu

. Subiectul a fost lasat pentru sesiunea parlamentara de toamna. Ordonanta Gojdu a fost retrimisa ieri la comisii de catre plenul Senatului. Senatorii puterii si opozitiei au fost de acord la unison sa retrimita proiectul de lege privind ratificarea Acordului intre Guvernul Romaniei si cel ungar privind infiintarea Fundatiei publice romano-ungare Gojdu la Comisiile juridica si de cultura, pentru a doua oara la Senat. Propunerea a venit din partea Aliantei, dar a fost imbratisata si de opozitie. Senatorul PSD Ion Solcanu a precizat ca pesedistii asteapta o dovada a faptului ca ministrul de externe, Mihai Razvan Ungureanu (foto), a discutat cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, din care sa rezulte ca cele doua parti au un punct de vedere comun. "Asteptam de la domnul Ungureanu un document cu discutiile dintre minister si BOR. Dorim o informare, o notificare ca s-a ajuns la un consens", a spus Solcanu.

Nici democratii nu vor vota in Senat acordul Gojdu fara avizul BOR. Grupul senatorial al PD nu va vota acordul romano-ungar privind bunurile Fundatiei Gojdu daca Ministerul de Externe nu va ajunge la un acord in aceasta privinta cu Biserica Ortodoxa Romana. Presedintele PD, Emil Boc, i-a cerut si el ministrului de externe, Mihai Razvan Ungureanu, sa negocieze cu Biserica Ortodoxa pentru a gasi o formula care "sa nu afecteze interesele" acestei biserici. De cealalta parte, in pofida apelurilor repetate ale Bisericii Ortodoxe Romane si a mai multor opozanti ai acestui proiect de lege, printre care si Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, care doresc respingerea ordonantei, MAE sustine in continuare legalitatea acestui acord.


Publicat de : Ionel Dancu
Data publicării: 30 Iun 2006 - 05:42
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=19059&titlu=Senatorii_fug_de_responsabilitate_in_cazul_Gojdu