Ocolul Pamantului cu Dacia primariei [1]

Primarul comunei vasluiene Bunesti-Averesti, Gica Slabu, este acuzat de cei cinci membri ai Comisiei economice din cadrul consiliului local ca nu a tinut niciodata un registru de evidenta contabila

.

Raportul comisiei a fost trimis Curtii de Conturi in speranta ca vor veni inspectori care sa verifice actele, ne-a declarat consilierul Aurelian Lupulescu.

La randul lui, secretarul comisiei economice, Ion Donose, spune ca a descoperit cheltuieli de peste doua miliarde de lei vechi, bani reprezentand „diurnele primarului si achizitionarea unor materiale care nu s-au folosit niciodata in interesul comun.

Nu avem devize, ci doar facturi pentru niste materiale de constructie care s-au luat si habar nu avem unde s-au dus”, ne-a mai declarat consilierul.

„Nu este nimeni multumit in sat. Poate sa fie consumata benzina, pot sa se faca cheltuieli, nu spune nimeni nimic daca se si vede ceva. Dar noi drumuri nu avem, apa curenta - nu, caminul de la Bunesti s-a daramat. Acestea sunt probleme adevarate”,ne-a spus Petru Taragan, un satean.

Masina de mancat bani

O cheltuiala care a pus capac este cea cu masina primariei. „A cumparat o Dacie papuc pe motorina in februarie 2005. Dupa numai o saptamana, apare o factura de un milion de lei pentru reparatii.

Dupa alte doua saptamani, se mai scot din casierie 1,5 milioane lei vechi, iar inca o luna vin alte reparatii. Ori a luat-o de la fiare vechi si se strica la fiecare 50 de kilometri, ori facturile acestea sunt aberante”, s-au revoltat consilierii.

In plus, anul trecut s-au decontat fix 2.971 litri de motorina. La un consum mediu de 7,5 litri/100 km rezulta ca masina Primariei Bunesti-Averesti ar fi parcurs aproximativ 40.000 de kilometri, adica s-ar fi putut face ocol Pamantului cu ea, pe la Ecuator.

Primarul Gica Slabu: „Sa nu credeti nimic!”

„Vedeti-va de treaba! Ce registru de evidenta contabila? Nu discut nimic si am sa va dau eu rezolutie pe raport cand voi vrea eu”, a spus primarul in sedinta cu consilierii de la sfarsitul saptamanii trecute.

„Sa nu credeti nimic din ce ati auzit, este vorba despre dusmanii mei. Eu sunt in regula, n-am probleme si chiar daca am probleme, una, doua le rezolv eu, dar cu dusmanii nu stiu ce sa ma fac”, a declarat primarul Gica Slabu pentru „Evenimentul zilei”. Apoi a precizat: „Da, am mers cu masina primariei. Kilometrii sunt multi pentru ca si drumurile sunt lungi”.

Gica Slabu


Publicat de : ---
Data publicării: 03 Aug 2006 - 05:31
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=19876&titlu=Ocolul_Pamantului_cu_Dacia_primariei