Oprisan, incercuit in propriul fief [1]

  Sase consilieri judeteni alesi pe listele PSD Vrancea au trecut la PNL si PD, trei dintre ei semnand declaratii de apartenenta atat la PSD, cat si la PNL sau PD, motivand, apoi, in fata unui notar, ca adeziunea la PSD a fost facuta "prin constrangere"

. In aceste conditii, PSD a pierdut majoritatea in Consiliul Judetean Vrancea - condus de Marian Oprisan. Alianta D.A. are acum 17 consilieri, PSD - 12 consilieri, Partidul Conservator - 3 consilieri si PNG - 1 consilier. Demisiile nu au fost facute publice pana zilele trecute, cand la Consiliul Judetean Vrancea au fost inregistrate declaratiile de apartenenta politica la PNL si PD. Consilierii demisionari au declarat ca au plecat din PSD "din motive personale". Legea statutului alesilor locali prevede ca in situatii de declarare a apartenentei la doua partide, alesii judeteni isi pierd mandatele. Oprisan intentioneaza sa le revoce in instanta mandatele consilierilor - punct de vedere sustinut si de conducerea centrala a PSD. Insa, presedintele PNL Vrancea, Nini Sapunaru, a anuntat ca noua majoritate va cere revocarea lui Oprisan din fruntea Consiliului Judetean.
Publicat de : ---
Data publicării: 04 Aug 2006 - 05:31
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=19904&titlu=Oprisan__incercuit_in_propriul_fief