Primarii sinistrati se simt sabotati politic [1]

Primarul din Carna, Constantin Radu, este dispus sa demisioneze din PSD, iar Iulian Silisteanu spune ca renunta la functia de primar la Rast

.

Doi dintre edilii doljeni ale caror comune au fost devastate de furia Dunarii vor sa renunte la functii, motivand ca "cei aflati la putere" le pun bete in roate pentru ca sunt reprezentanti PSD.

Reconstructia localitatilor din Dolj afectate de revarsarea Dunarii din aceasta primavara se face anevoios, insa nu fara scandaluri. In doua din comunele riverane, primarii ameninta ca-si vor da demisia daca "piedicile" puse de autoritati nu se opresc. Astfel, in timp ce edilul din Carna, Constantin Radu (PSD), spune ca s-a saturat sa fie primar, colegul sau de partid, primarul din Rast, Iulian Silisteanu, sustine ca guvernul "il sapa" si "vrea sa-l demita".

"M-am saturat..."

Constantin Radu a rabufnit in urma cu cateva zile cand, in urma unor plangeri ale localnicilor, o comisie a Prefecturii Dolj a venit in comuna sa faca un nou bilant al locuintelor avariate de ape. Edilul era acuzat ca a modificat lista caselor distruse si a impartit dupa bunul plac materialele de constructie.  Primarul din Carna  se apara spunand ca nu el a intocmit listele, "iar acuzatiile sunt nefondate". "Banuiesc eu cine se afla in spatele plangerilor. Nu numai eu am facut listele cu case. M-am saturat sa fiu primar, cand am vazut atatea marsavii. Nu mai vreau si nici nu o sa mai candidez. M-am saturat", a precizat edilul care spune ca va renunta sa mai fie membru PSD.

"Vor sa ma sape!"

Revarsarea Dunarii a afectat cel mai mult comuna Rast. Primarul localitatii, Iulian Silisteanu, aflat si el pe lista sinistratilor, ameninta ca isi va da demisia in cazul in care promisiunile guvernului nu se vor concretiza cat mai repede, iar "piedicile" puse de autoritati nu se opresc. Edilul crede ca ajutoarele "Puterii"  intarzie, si asta din cauza apartenentei sale politice, el fiind primar pe listele PSD.

Si in cazul sau, un nou control al listei cu locuintele afectate a umplut paharul. Iulian Silisteanu afirma ca a realizat de mult ca "prin aceste sicane se urmareste indepartarea mea de la primarie". "Cei veniti de la Bucuresti, in loc sa sape fundatiile la case, ca se apropie iarna, ei ma sapa pe mine. In loc sa toarne casele, ei au venit sa ma toarne pe mine", declara edilul din Rast. Acesta este convins ca toate problemele i se trag de la  faptul ca este primar PSD: "Pai cum sa colaboreze ei bine cu un primar al Opozitiei? Sa fim seriosi".

Agitatia edililor, privita cu detasare

"Nu vad de ce ar fi nemultumiti cei doi primari. Eu chiar acum vin de la Rast. Este adevarat ca reconstructia nu merge asa cum ne-am fi dorit, nici noi nu putem spune ca suntem multumiti. Trebuie sa inteleaga si dansii ca nu depinde totul numai de noi. Poate ca sunt vorbe spuse la suparare", este de parere subprefectul judetului Dolj, Nicolae Giurgiteanu.

Totusi, localnicii din Sarna sunt suparati pe cel pe care l-au votat primar. "A impartit dupa bunul plac materialele de constructii. A dat si la prietenii si cunoscutii ale caror case nu au fost afectate. Iar noua ne da BCA-uri si fier beton cu taraita. El a facut smecherii pe lista cu case afectate", spune cu naduf Maria Voicu, 55 de ani, o sinistrata din Carna.

Iulian Silisteanu


Publicat de : ---
Data publicării: 09 Aug 2006 - 08:47
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20014&titlu=Primarii_sinistrati_se_simt_sabotati_politic