Primarii din PSD și PC Arad s-au refugiat în partidele din Alianța D.A. [1]

Mai mulți primari și consilieri locali au demisionat din organizațiile județene ale PSD și PC din Arad și s-au înscris în partidele care formează Alianța D.A., pentru a se încadra în termenul la care va intra în vigoare Legea privind Statutul aleșilor locali, informează corespondentul AMOS News.

Noile reglementări stipulează că pierderea calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților pe a cărei listă a fost ales presupune încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului.

Printre primii care au părăsit formațiunea social-democrată este primarul orașului Ineu, Nicolae Mehelean, care a ales să se înscrie, ulterior, în PD. După ce a demisionat din PSD, edilul a declarat că a ales un partid al Alianței deoarece are nevoie de susținere pentru punerea în aplicare a proiectelor privind dezvoltarea localității pe care o conduce.

„Orașul Ineu este în plin proces de dezvoltare, fiind pe rol proiecte de mare anvergură. Am nevoie de sprijin pentru realizarea unor investiții. Indiferent de convingerile sale politice, primarul trebuie să se gândească în primul rând la interesele urbei și ale cetățenilor care l-au ales, să facă tot ce este mai bine pentru aceștia“, și-a justificat Mehelean înscrierea în rândul democraților. Recent, Mehelean a fost cooptat în Biroul Permanent Județean al PD Arad.

Alți doi primari care au părăsit partidul condus de Mircea Geoană pentru a se înscrie în PNL și PD sunt cei din localitațile Dezna și Bârsa, Gheorghe Neagu, respectiv Avram Ciev. Exodul din PSD Arad a continuat cu primarul și viceprimarul din orașul Pincota, Iosif Retter, respectiv Ioan Pâncotan.
Un alt primar care a demisionat din PSD este cel al orașului Curtici, Nicolae Aaniței, care și-a depus adeziunea la PD.

La rândul lor, liberalii au anunțat că mai mulți primari din județ doresc să se înscrie în PNL. Vicepreședintele PNL Arad, deputatul Mihai Calimente, a precizat, că printre edilii care doresc să se înscrie în PNL nu se regăsesc membri aparținând PD. Deputatul arădean a susținut că „primarii provin din zona Opoziției“. Potrivit celor spuse de Calimente, până în prezent, aproximativ zece primari și-au exprimat intenția de a se înscrie în PNL. Deja primarul comunei arădene Beliu, Pavel Țica, aflat la cel de al doilea mandat, a părăsit PSD și s-a înscris în PNL. Împreună cu acesta, și-au mai anunțat trecerea la liberali viceprimarul comunei, Constantin Gligor, dar și trei dintre cei șase consilieri locali.

Conducerea organizației județene a PSD Arad a anunțat că nu îi va reprimi în partid pe primarii care au demisionat, sau care o vor face, pentru a se înscrie în partidele care formează Alianța „DA“. Liderii social-democrați susțin că motivul principal pentru care primarii au părăsit PSD este faptul că acestora li s-au promis fonduri la bugetul localităților pe care le conduc.

Organizația județeană a Partidului Conservator din Arad l-a pierdut, recent, pe primarul comunei Șiria, Valentin Boț. Alături de acesta au mai plecat în PD din PC și patru consilieri locali din Șiria. Ultimul plecat din partidul condus de Dan Voiculescu este viceprimarul din orașul Nădlac, Ladislau Vass. Împreună cu el a plecat și consilierul local Eugen Lupșa.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 10 Aug 2006 - 08:40
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20056&titlu=Primarii_din_PSD_si_PC_Arad_s_au_refugiat_in_partidele_din_Alianta_D_A_