Traian Băsescu, în vizită oficială în Irak [1]

TraianBasescu11Președintele României, Traian Băsescu, efectuează miercuri, 9 august, o vizită în Republica Irak.

Președintele Traian Băsescu se va afla la Bagdad, la invitația domnului Jalal Talabani, președintele Republicii Irak.

Întâlnirea celor doi șefi de stat constituie o primă și importanta rundă a dialogului politic bilateral la nivel înalt, după constituirea noilor autorități democratice irakiene și oferă un bun prilej pentru evaluarea stadiului actual și perspectivelor raporturilor româno-irakiene.

Dat fiind actualul context internațional, cei doi președinți vor avea un schimb de opinii asupra situației de securitate din regiune.

Cu ocazia vizitei, șeful statului va avea o întrevedere și cu șeful executivului irakian, Nouri Al-Maliki, întâlnire la care vor fi prezenți și miniștri cu atribuții pe linie economică din guvernul irakian (Baqir Jabe Solagh, ministrul finanțelor, Abdulah Fallah Hassan Hamadi Al-Sudani, ministrul comerțului, și Fawzi Hariri, ministrul industriei).

Întâlnirea va prilejui examinarea de către cele două părți a modalităților de promovare de contacte între firme și oamenii de afaceri din cele două țări pentru realizarea, în comun, a unor proiecte care să contribuie la reconstrucția Irakului.

De asemenea, președintele Băsescu se va întâlni cu generalul George Casey, comandantul Forței Coaliției Multinaționale din Irak.

Președintele României își va încheia deplasarea în Irak cu o vizită în tabăra militarilor români dislocați în zonă.
Publicat de : ---
Data publicării: 10 Aug 2006 - 09:04
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20076&titlu=Traian_Basescu__in_vizita_oficiala_in_Irak