Presedintele dirijeaza din umbra dosariada [1]

Vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, crede ca Traian Basescu se afla in spatele aparitiei tuturor listelor si numelor intrate in posesia anumitor "cotidiene centrale pro-prezidentiale"

. Pavelescu condamna "jocul politic" pe care presedintele tarii il duce prin folosirea informatiilor obtinute "neaparat de la Serviciile Secrete, caci nu avea de unde altundeva".

Vicepresedintele PNTCD este de parere ca, prin declansarea acestor actiuni de deconspirare, Basescu are in vedere "razbunarea" fata de parlamentul care nu l-a sprijinit atunci cand a avut nevoie (in demiterea sefilor Serviciilor Secrete - n.r.). El a afirmat ca este adeptul deconspirarii tuturor colaboratorilor Securitatii, insa acest lucru ar trebui facut "pe cai legale, nu prin delatiuni".

Pe renumita lista ajunsa la CNSAS se afla si Mona Musca, lucru care pare a fi un paradox, fiind cunoscut faptul ca aceasta se numara printre apropiatii presedintelui.

Pavelescu insa explica aceasta actiune prin faptul ca "presedintele nu a ezitat niciodata sa tranteasca un prieten dupa ce nu a mai avut nevoie de el".

Taranistul condamna faptul ca lideri politici incearca "sa-si faca notorietate", criticandu-si colegii, precizand ca aceasta este si metoda pe care o foloseste seful statului. Invocand ca surse apropiati ai presedintelui, Aurelian Pavelescu a spus ca cea mai mare teama a acestuia este aceea de a pierde noul mandat.

"Basescu se afla intr-o continua campanie electorala pentru a obtine un nou mandat. Asta este principalul lui scop", a precizat Pavelescu.

Referitor la alegerile anticipate, vicepresedintele PNTCD a spus ca, "din punct de vedere matematic, anticipatele nu vor avea loc".

El isi explica afirmatia prin faptul ca eventualele alegeri din 2007 ar presupune semnarea unui nou protocol PNL-PD, in care importanta liberalilor ar fi mult diminuata. Asta ar duce la destramarea Aliantei si, poate, la un acord PNL-PSD.

"In cel mai rau caz, s-ar putea face o intelegere intre palate, de a schimba premierul, insa nu cred ca liberalii vor renunta la primul-ministru", a concluzionat Pavelescu, mentionand ca alegerile anticipate vor inrautati lucrurile in Romania.


Publicat de : Cristina Manea
Data publicării: 10 Aug 2006 - 09:04
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20091&titlu=Presedintele_dirijeaza_din_umbra_dosariada