Cristian Boureanu dorește ca cetățenii să aibă acces la dosarele celorcare ocupă funcții publice [1]

Deputatul Cristian Boureanu este de părere că verdictul dat de CNSAS în privința dosarelor celor care dețin sau doresc să candideze pentru o funcție publică trebuie să fie verificat, suplimentar, de cetățeni.

Boureanu precizează că va iniția, la începutul sesiunii parlamentare viitoare, un proiect legislativ care să prevadă accesul liber al cetățenilor la dosarele persoanelor care dețin sau intenționează să candideze pentru funcții publice.

"Cetățenii sunt cel mai în măsură să judece cât de mult rău au făcut cei care au colaborat cu fosta Securitate și care acum le conduc destinele. A decide singur dacă cineva a fost sau nu colaborator al Securității este un drept inalienabil al fiecărui cetățean", apreciază deputatul Boureanu.

El a făcut un apel către societatea civilă si către ceilalți parlamentari să se alăture acestui demers și să sprijine proiectul care ar putea să facă lumină asupra acestei "controversate" probleme.

Cristian Boureanu spune că este necesar un asemenea act normativ în condițiile în care "efervescența" provocată în ultima perioadă de ceea ce se poate numi "isteria dosarelor fostei Securități" a scos la lumină unele neajunsuri majore care guvernează activitatea CNSAS.

"Astfel, votul dat de membrii Colegiului CNSAS în cazul celor suspectați că ar fi făcut poliție politică este supus riscului major de a fi influențat politic, întrucât aceștia sunt numiți de partide. Mai mult, subiectivismul marchează inevitabil deciziile CNSAS iar cazurile președintelui PC Dan Voiculescu și al judecătoarei Florica Bejinaru sunt mai mult decât sugestive în acest sens", susține Boureanu.
Publicat de : Andrei DINU
Data publicării: 11 Aug 2006 - 06:59
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20098&titlu=Cristian_Boureanu_doreste_ca_cetatenii_sa_aiba_acces_la_dosarele_celorcare_ocupa_functii_publice