Primarul Brăilei în atenția DNA [1]

Constantin Cibu, Primarul Brăilei, va fi anchetat de Departamentul Național Anticorupție. Motivul îl constituie decizia de retrocedare a Pieței Concordia, un obiectiv de utilitate publică. Cibu consideră că a procedat corect pentru că este obligat de lege să retrocedeze în natură, transmite corespondentul AMOS News.

Primarul Constantin Cibu și secretarul Iorga Stoian sunt acuzați de abuz în serviciu în formă calificată împotriva interesului public. Din dosarul restituirii celor 1000 de metri pătrați din Piața Concordia reiese că terenul nu putea fi retrocedat fără schimbarea regimului juridic.

„Nu e nici primul și, probabil, nici ultimul dosar în care voi fi cercetat. Nu îmi este teamă, pentru că am respectat legea și voi demonstra acest lucru. Nu are importanță că terenul e în domeniul public sau privat, îl retrocedezi în natură, iar când faci ulterior inventarul, îl tai de pe listă”, a declarat în apărarea lui primarul Brăilei.

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Brăila s-au sesizat cu privire la modul în care primarul Cibu a retrocedat 1.000 metri pătrați din domeniul public, mai precis din Piața „Concordia”, și au declanșat o anchetă. Comercianții și cumpărătorii din piața Concordiei sunt revoltați de decizia retrocedării în natură și spun că primarul ar fi trebuit să găsească altă soluție.

Terenul pe care funcționează în prezent piața de legume și fructe a intrat deja în posesia noilor proprietari care sunt obligați să-i mențină destinația încă trei ani.
Publicat de : Florentina CRISTIAN
Data publicării: 11 Aug 2006 - 07:59
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20104&titlu=Primarul_Brailei_in_atentia_DNA