PD Arad și-a dublat numărul primarilor [1]

PD 2Organizația din Arad a PSD a pierdut, de la alegerile locale din 2004 și până în prezent, 13 primari și trei viceprimari, marea majoritate alegând să se înscrie în PD, informează corespondentul AMOS News.

De asemenea, dintre social-democrații arădeni au mai plecat cinci consilieri municipali, trei județeni și 39 locali, cei mai mulți dintre aceștia alegând partide din Alianța PNL-PD. Astfel, nouă dintre edilii demisionați din PSD Arad s-au înscris în PD, în timp ce pentru PNL au optat doar trei, iar unul s-a declarat independent. Este vorba de primarul din comuna Moneasa, Terente Condea.

Liberalii au reușit însă să atragă doi consilieri județeni, în timp ce, în PD nu s-a înscris nici un demisionar social-democrat. Și în acest caz, unul dintre aleșii județeni, Attila Duka, s-a declarat independent. Cei doi care au ales PNL sunt consilierii județeni Caius Parpală, fost președinte al Consiliului Județean Arad, în perioada 2000- 2004, și Tiberiu Rancu.

PD Arad deține însă recordul în privința numărului de consilieri locali care au părăsit PSD și s-au înscris în rândul democraților. Un număr de 25 de consilieri locali au optat pentru PD, iar șase pentru PNL, în timp ce cinci s-au declarat independenți. Jumătate din aleșii nou înscriși în PD, provin din două localități, Pâncota (7) și Tauț (6). Dar și alte partide au reușit să înregimenteze consilieri locali plecați din PSD. Astfe, Partidul Conservator a primit doi consilieri, iar PRM unul.

În urma acestor mișcări ale aleșilor, înregistrate cu precădere în ultimele două luni de zile, organizația județeană a PD Arad a reușit să-și dubleze numărul primarilor. Dacă în 2004, democrații au obținut doar 19 mandate, acum numărul lor a ajuns la aproape 40.

După cum se poate observa, cele mai mari pierderi le-a suferit PSD Arad. După doi ani de la ultimele alegeri locale, această formațiune politică mai are doar 18 primari în județul Arad. De asemenea, social-democrații mai au doar un singur reprezentant în Consiliul Local Municipal Arad, după ce în 2004 au fost șase. În Consiliul Județean, PSD mai are cinci reprezentanți, față de opt în urmă cu doi ani. Și numărul consilierilor locali s-a diminuat de la 240 în 2004 la 212 în prezent.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 11 Aug 2006 - 07:59
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20107&titlu=PD_Arad_si_a_dublat_numarul_primarilor