Primarii ar dori sa fie si parlamentari [1]

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, care este presedinte al PD Mures, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca edilii ar trebui sa poata fi simultan si parlamentari

. Florea a spus ca va inainta in scris aceasta propunere comisiilor parlamentare care elaboreaza modificari la Legea alesilor locali.

Primarul si-a sprijinit afirmatiile si hotararea de a propune comisiilor parlamentare adoptarea acestei idei invocand modelul Ungariei si al altor tari.

"Consider ca singura sansa de reabilitare morala este sa il lase pe primar sa candideze in parlament, cum este in Ungaria si in alte tari", a spus Florea, adaugand ca ar putea candida acei primari care isi exprima aceasta dorinta, indiferent daca sunt ai unei localitati oarecare sau ai unui municipiu resedinta de judet.

"Primarii nu ar fi cu nimic mai prejos si cred ca ar duce la o insanatosire a vietii politice romanesti. La un corp profesional serios, n-ar mai fi exemple precum Legea 10 schioapa, obligativitatea vanzarii cabinetelor medicale, care este facuta in pripa. N-ar mai fi legi ce te obliga la vanzarea de spatii comerciale sau la retrocedari de intersectii", a sustinut Florea.

Primarul a spus ca un edil ar putea sa indeplineasca cu succes, simultan, si rolul de parlamentar, putand urmari online discutiile legislativului in plen si vota prin corespondenta.

"Prestatia unui primar in parlament ar fi incomparabil mai buna decat a unui politruc, ca acestia care ar trebui sa spuna <am dat cu subsemnatul>, <am gresit>, nu sa-si caute scuze", a sustinut Florea, care a reclamat faptul ca in prezent parlamentul da "legi construite neprietenos, impotriva autoritatilor locale".

In cadrul conferintei de presa sustinute la Targu Mures, primarul Dorin Florea nu a specificat daca el s-ar numara printre primarii care ar dori sa candideze in parlament.


Publicat de : Cristina Manea
Data publicării: 15 Aug 2006 - 05:34
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20176&titlu=Primarii_ar_dori_sa_fie_si_parlamentari