UDMR, lider la numărul de primari în Mureș [1]

UDMR a preluat locul de lider la numărul de primari din județul Mureș, după ce mai mulți primari PSD au trecut la alte formațiuni politice.

În urma publicării pe site-ul Consiliului JUdețean a situației privind apartenența politică a primarilor mureșeni se constată că UDMR are 37 de primari, PSD - 34, PNL -14, PD -12, PRM -1.

Alți patru primari sunt independenți. Comparând această listă cu cea rezultată în urma alegerilor din 2004 se constată că în cei doi ani de mandat a existat o puternică migrație politică, în principal dinspre Opoziție spre Putere.

În 2004 PSD câștigase 46 de primării, UDMR -37, PNL -5, PD-2, PRM-2, PNG-2, PNTCD-1, în timp ce 7 primari aveau statut de independent.

Prin urmare, singura formațiune politică ce n-a înregistrat migrație politică este UDMR, iar principalii beneficiari ai fenomenului migrației sunt PD și PNL, care au primit în rândurile sale alți zece, respectiv nouă, primari.
Publicat de : Benone SIMIONESCU
Data publicării: 15 Aug 2006 - 05:34
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20180&titlu=UDMR__lider_la_numarul_de_primari_in_Mures