360 de senatori si deputati, inarmati pana-n dinti

AUTOAPARARE

. Majoritatea demnitarilor si-au inchiriat arme de foc de la Politie, la scurta vreme dupa ce au fost investiti in functii. Surse din Politie sustin ca acestia platesc sapte milioane de lei vechi pe an, pentru a putea detine un pistol Makarov (foto), cu glont, de calibru 9 milimetri.

Statutul de senator, deputat ori primar le permite ca, atata vreme cat ocupa aceste functii, sa poata detine arme de foc. Drept urmare, aproximativ 360 de demnitari si aproape o suta de procurori au  arme inchiriate de la Politie. Odata cu pistolul, ei au primit si 12 cartuse. Politistii spun insa ca au existat si cazuri in care, desi nu mai exercitau functii publice, unii demnitari au refuzat sa returneze armele. Potrivit anchetatorilor, in aceasta situatie se afla doi fosti primari de sector din Capitala. Mai mult, unul dintre acestia ar avea o restanta la chiria armei de aproape 20.000.000 de lei vechi.        

Mii de oameni nu-si declara armele

Comisarul-sef Constantin Grumazescu, seful Serviciului Arme si Substante Toxice, a anuntat, ieri, ca toti posesorii de arme neletale, din categoria carora fac parte pistoale cu gaz si aer comprimat sunt obligati sa le declare la Politie pana in martie 2007. Grumazescu sustine ca  acum s-au prezentat la Politie 1.380 de posesori de arme neletale, insa exista informatii ca numarul acestora este de aproximativ doua-trei mii.

Andrei Dumitrescu


Publicat de : ---
Data publicării: 16 Aug 2006 - 05:22
 

Link știre