Cearta pe primari [1]

Liberalii prahoveni ii acuza pe democrati ca le-au furat "cu premeditare" alesii si cer ruperea protocolului Aliantei

.

Liberalii din Prahova sunt nemultumiti ca mai multi primari si consilieri au sarit din barca PNL in cea a PD si-i acuza pe democrati de racolare cu premeditare. Din socoteala facuta de filiala prahoveana a partidului condus de Calin Popescu-Tariceanu, aceasta a pierdut, in ultima saptamana, trei  primari, trei viceprimari si mai multi consilieri locali in favoarea PD.

Drept urmare, organizatia condusa de Adrian Semcu a transmis o scrisoare conducerii PNL in care solicita ruperea protocolului dintre liberalii si democratii din judet.

Protocol interpretat

"Conducerea PD Prahova a actionat premeditat, in dispretul spiritului si literei Protocolului si al declaratiilor publice facute de liderul national al PD, incalcand grav prevederile Deciziei Consiliului National de Conducere al Aliantei  potrivit careia partidele membre nu vor initia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor celor doua partide, chiar in situatia in care acestia au avut un statut intermediar de independent. Prin urmare, un protocol incalcat nu-si mai are sensul", sustine Semcu.

El ii acuza pe democrati ca i-au santajat pe alesii locali liberali cu fonduri pentru infrastructura. De partea cealalta, presedintele PD Prahova, Roberta Anastase, crede ca reactia liberalilor este una exagerata. "Protocolul Aliantei nu a fost incalcat, iar PD nu a racolat pe nimeni. Consider ca toate aceste probleme ar trebui discutate intr-o sedinta comuna, nu in public", a declarat Anastase.

Probleme si la Mures

Democratii si liberalii au probleme si in Mures. PNL, caruia de aceasta data i s-au alaturat si PSD si PRM, acuza PD ca i-a racolat, prin presiuni, alesii locali.

Vicepresedintele PNL Mures, Teodor Giurgea, i-a acuzat pe colegii de Alianta ca au format echipe de racolat primari liberali. Giurgea a sustinut ca echipele de democrati sunt conduse de fostul senator PNL Mihai Antonie, precum si de liderii PD Claudiu Maior si Florian Melus Coman.

Presedintele PSD Mures, Ovidiu Natea, a sustinut si el ieri, citat de Mediafax, ca alesii locali au fost "momiti" cu fonduri, in timp ce liderul PRM, Constantin Amza Margarit, a declarat, ca unicul primar ramas la Partidul Romania Mare in judet, cel din Chiheru, ar fi primit scrisori si telefoane cu promisiuni din partea presedintelui PD Mures".

"A fost o lupta incorecta si murdara pentru ca gesturile lor sunt impardonabile. PD Mures si Dorin Florea au momit cu bani alesii locali", a precizat Natea. El a precizat ca sumele cele mai mari s-au indreptat spre acele localitati ai caror primari au ajuns in ultimele luni la PD: Targu Mures, Iernut si Raciu, in ultimele doua cazuri, primarii migrand de la PSD la PD.

PD s-a umflat cu peste 300 de primari

La randul sau, presedintele PRM Mures,  Amza Margarit, a afirmat ca democratii l-au  abordat pe consilierul local din Targu Mures, Ioan Sita,  spunandu-i "de ce nu vii la noi, nu te gandesti la viitorul tau, al copilului tau". Potrivit unei statistici provizorii, peste 300 de primari au migrat in ultimii doi ani catre PD, majoritatea acestora provenind din PSD.

PC vrea izolarea democratilor

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a afirmat ieri ca PD se comporta ca un "partid-stat",  iar conservatorii nu vor sa mai fie colegi de guvernare cu democratii. Voiculescu sustine insa ca partidul sau nu se va retrage de la guvenare, dar are o  strategie de izolare a oamenilor lui Emil Boc.

"Noi ne gandim daca mai putem si in ce conditii putem ramane langa un partid ca PD. (...) Nu putem iesi de la guvernare. Am dat un termen - 1 ianuarie 2007, trebuie sa-l respectam, dar ne gandim foarte atent cum putem sa izolam acest partid", a spus Dan Voiculescu, citat de Mediafax.

Boc nu refuza niciun primar, chiar daca vine din tabara lui Tariceanu


Publicat de : ---
Data publicării: 16 Aug 2006 - 05:23
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20194&titlu=Cearta_pe_primari