Mureș: Partidele din opoziție acuză PD de racolarea membrilor [1]

Liderii filialelor mureșene ale PSD și PRM au acuzat PD Mureș că ar fi exercitat presiuni pentru racolarea membrilor lor de partid.

Președintele PSD Mureș, Ovidiu Natea, a declarat că primarii și consilierii locali PSD ar fi fost momiți de democrați cu primirea de fonduri suplimentare pentru reabilitarea de școli și pentru infrastructură.
Natea a exemplificat arătând că din cele 25 de localități care au obținut fonduri pentru infrastructură doar două au primari PSD.

De asemenea, liderul PSD Mureș a precizat că, în afară de municipiul reședință de județ, sumele cele mai mari pentru infrastructură s-au îndreptat spre Iernut și Râciu, localități ai căror primari au trecut de la PSD la PD.

La rândul său, președintele PRM Mureș, Constantin Amza Mărgărit, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că unicul primar rămas la Partidul România Mare în județ, ar fi primit scrisori și telefoane cu promisiuni din partea președintelui PD Mureș.

Liderul PRM Mureș susține că au fost făcute și alte presiuni asupra aleșilor PRM pentru a se înscrie în PD.

Constantin Amza Mărgărit a făcut referire și la cazul consilierului județean Ioan Șopterean, care în 18 iulie a depus o declarație ca membru PRM, dar la 3 august a depus o a doua declarație, în care își afirma apartenența la Partidul Democrat. Potrivit președintelui PRM Mureș, în această situație, Șopterean își va pierde funcția de consilier, conform legii 249/2006, afirmând că sancțiunile prevăzute de lege se aplică odată cu depunerea declarației de apartenență politică.

Aceeași sursă a precizat că locul lui Ioan Șopterean în Consiliul Județean va fi luat de liderul PRM Târnăveni, Ioan Coroș.
Publicat de : Benone SIMIONESCU
Data publicării: 16 Aug 2006 - 05:23
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20199&titlu=Mures__Partidele_din_opozitie_acuza_PD_de_racolarea_membrilor