Provocat - Basescu sa-si prezinte dosarul [1]

Liderul PC, Dan Voiculescu, a afirmat ieri ca Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii, iar conservatorii vor cauta maine o solutie pentru a incheia colaborarea cu PD, "care a inceput sa aiba comportament de partid-stat"

. Presedintele conservatorilor este de parere ca seful statului ar trebui sa se prezinte la CNSAS unde sa solicite informatii despre trecutul sau, "pentru ca poporul care l-a votat are dreptul sa cunoasca dosarul de colaborator al Securitatii al lui Traian Basescu". "Domnul Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii, este o afirmatie responsabila pe care o fac, si are datoria, ca primul cetatean al tarii, sa-si prezinte dosarul. Trebuie sa lasam opinia publica sa vada daca e un dosar de colaborator, de informator, de turnator sau un dosar de comunist care si-a facut datoria. Dar trebuie sa-l cunoastem", a declarat Voiculescu. Liderul PC s-a declarat surprins de reactia CNSAS in privinta presedintelui Basescu si de faptul ca serviciile au spus, atunci cand CNSAS a solicitat documente legate de seful statului, ca nu are nici un dosar. "E imposibil sa nu aiba, fiindca dansul a declarat ca a scris tone de informari si nu pot sa nu-l cred pe presedinte. Din moment ce dansul a spus ca a scris tone de informari, iar serviciile nu le mai gasesc, inseamna ca au fost pierdute ori poate sunt la Cotroceni", a adaugat Dan Voiculescu. El a mai spus, de asemenea, ca Basescu "nu este strain" de "dosariada" care are loc acum la CNSAS. "Traian Basescu ne-a obisnuit sa traim, ca societate, intr-un permanent conflict, iar conflictele sunt produse periodic, declansate periodic". NEPRICEPUT. Dan Voiculescu este nemultumit si de activitatea lui Basescu ca sef de stat. "Dupa un conducator comunist am avut unul mediocru, pentru ca acum sa avem un conducator nepriceput. Un om care nu se pricepe nici la economie, nici la microeconomie, nici la macroeconomie, nici la strategie pe termen mediu si lung, nici la politica externa", a comentat Voiculescu. REACTIE. Aflat in Constanta, seful statului a raspuns corespondentului nostru: "Hai, ba, lasati-ma in pace! Eu am facut ce trebuia". (E. Sava) PANA DE INFORMATII Traian Basescu a fost acuzat de colaborare cu Securitatea inca de acum doi ani, cand Mugur Ciuvica a facut publice o serie de documente ale Directiei Generale de Informatii a Armatei din care reiesea ca Basescu a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare, avand un dosar cu nr. 3990, deschis in 1973, fara sa fi avut insa un nume conspirativ. Trei ani mai tarziu, dosarul ar fi fost transferat la Inspectoratul judetean Constanta al Ministerului de Interne. Ciuvica a fost dat in judecata de Basescu si a pierdut procesul. In decembrie 2005, fostul presedinte Emil Constantinescu (foto) a cerut CNSAS sa reverifice cazul Basescu, depunand documentele pe care le detinea. Ieri, Claudiu Secasiu i-a raspuns acestuia ca CNSAS a cerut detinatorilor de arhive datele in legatura cu Traian Basescu, dar a primit un singur raspuns de la SRI, cum ca "nu au fost identificate documente ale Arhivei Comitetului PCR al Flotei Maritime sau ale Arhivei Comitetului Central al PCR". (O.S.)
Publicat de : ---
Data publicării: 16 Aug 2006 - 05:25
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20205&titlu=Provocat___Basescu_sa_si_prezinte_dosarul