Basescu ar fi votat presedinte si la anticipate [1]

    Presedintele Traian Basescu se afla pe primul loc in top in preferintele romanilor, daca ar avea loc peste cateva zile alegeri prezidentiale anticipate

.
Conform unui sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale, finantat de Fundatia Societatea Civila, in perioada 1-7 august pe un esantion de 1.054 de persoane in 66 de orase si sate din 39 de judete, 36% dintre romani l-ar vota pe actualul sef al statului.
Acelasi sondaj arata ca desi - initial - 37% ar opta pentru un alt candidat, Traian Basescu ar castiga detasat si in cazul in care s-ar confrunta, in turul al II-lea al alegerilor prezidentiale, cu un alt politician. Printre candidatii potentiali se numara presedintele PPCD (PNTCD) Gheorghe Ciuhandu, liderul PIN, Cozmin Gusa, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, presedintele PNG, Gigi Becali, sau liderul PSD, Mircea Geoana.
Acelasi sondaj arata ca Alianta D.A. PNL-PD este clasata prima, cu 46,1%, fiind urmata de PSD cu 21,2%, PRM cu 10,5%, PNG cu 7,9% si UDMR cu 6,3%. Sub pragul electoral se situeaza PIN, cu 2,8%, PC cu 2,2% si PNTCD cu 1,9%, 27% fiind absenteisti si nehotarati. (R.N.)
Publicat de : Realitatea Romaneasc
Data publicării: 16 Aug 2006 - 05:25
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20208&titlu=Basescu_ar_fi_votat_presedinte_si_la_anticipate