Radu Timofte, din nou audiat de comisia de control parlamentar a SRI [1]

Radu TimofteToata conducerea SRI, in frunte cu directorul demisionar al acestuia, Radu Timofte, va fi audiata, saptamana viitoare, de Comisia de control a SRI, a anuntat, miercuri, secretarul comisiei, deputatul PSD Ion Stan.

Alaturi de Timfote au mai fost invitati primul adjunct, Florian Coldea, sefii unor unitati centrale, si ofiterii responsabili, in cazul disparitiei lui Omar Hayssam.
Intre timp, comisia parlamentara de resort a primit marti un numar mare de documente de la SRI, continutul lor voluminos determinandu-i pe membrii comisiei sa suspende sedinta.

Stan a mentionat ca a „frunzarit” ceva mai mult de 100 de pagini din dosarele trimise de SRI si ca, astfel, a aflat „foarte multe” informatii noi despre cazurile Hayssam si ale ofiterilor acoperiti. Pana pe 20 august, Comisia SRI trebuie sa depuna la Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului un raport pe tema cazului Hayssam.
Stan a mai precizat ca membrii comisiei au mai primit ieri si documente, continand sute de file despre ofiteri acoperiti care desfasoara activitati in diverse medii specifice sigurantei nationale si care ar putea fi infilitrati si in presa. in total, pe cele doua subiecte, sunt cateva sute de pagini.

“Nu pot sa evaluez termenul in care vom finaliza analiza documentelor si audierile, asa ca este posibil sa cerem prelungirea datei de predare a raportului”, a declarat Stan.

Deputatul PSD a precizat ca membrii Comisiei si-au propus sa finalizeze, pana vineri, consultarea sutelor de pagini primite de la SRI, astfel incat, saptamana viitoare, parlamentarii sa inceapa audierile reprezentantilor Serviciului.
Publicat de : Marius NEGULESCU
Data publicării: 17 Aug 2006 - 05:55
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20217&titlu=Radu_Timofte__din_nou_audiat_de_comisia_de_control_parlamentar_a_SRI