Senatorii nu s-au indurat sa-si intrerupa vacanta [1]

    Senatorii nu au dezbatut in sedinta de plen de ieri nicio lege prioritara pentru integrarea Romaniei in UE

. Ei au decis sa demareze astazi dezbaterile acestor legi, pe motiv ca cvorumul de ieri nu a fost foarte consistent. Teoretic, acestia vor discuta azi legea societatilor comerciale, legea Curtii de Conturi si ordonanta privind privatizarea BCR.
Sesiunea extraordinara a senatorilor nu a debutat prea in forta. Cu o jumatate de ora intarziere sedinta de plen a inceput ieri cu aproximativ 70 de senatori prezenti, ceea ce a determinat amanarea dezbaterii legilor prioritare integrarii Romaniei in UE. Astfel, senatorii au decis ca legea societatilor comerciale si Legea Curtii de Conturi sa intre astazi in discutia sesiunii extraordinare a Senatului.
In ceea ce priveste Ordonanta 33/2006 privind privatizarea BCR, care trebuie finalizata pana la 21 septembrie, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat dupa sedinta Biroului Permanent ca legea nu poate intra in dezbaterea plenului. Vacaroiu a explicat ca proiectul a fost finalizat de Guvern in perioada vacantei parlamentare si ca din aceasta cauza comisiile de specialitate sesizate in fond nu au finalizat raportul. El a spus ca Biroul Permanent al Senatului a decis ieri ca cele trei comisii vizate, Juridica, cea de Buget-Finante si cea de Privatizare, vor finaliza pana la sedinta de plen de astazi raportul de fond.

E posibil ca legile prioritare sa nu fie votate

Cu toate ca aceasta sesiune extraordinara a Senatului a fost special convocata pentru a discuta aceste trei proiecte de legi, la care se adauga alte 15 proiecte cu termen de aprobare tacita, actele normative mentionate au fost impinse pe ultimele pozitii din lista ordinii de zi de marti.
De altfel, Vacaroiu a afirmat ieri ca este posibil ca cele trei proiecte sa nu fie aprobate nici macar in aceasta sesiune extraordinara. "E posibil orice. Suntem in Parlamentul Romaniei. E dreptul parlamentarilor sa voteze asa cum cred de cuviinta", a explicat Nicolae Vacaroiu. Seful senatorilor a mai spus ca nu are nicio remuscare ca a intrerupt vacanta colegilor sai pentru a convoca acesta sedinta, pe motiv ca el a fost prezent la Senat tot timpul, iar in vacanta nu a plecat decat o saptamana.
Publicat de : Nicoleta Nicolae
Data publicării: 30 Aug 2006 - 05:46
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20488&titlu=Senatorii_nu_s_au_indurat_sa_si_intrerupa_vacanta