Olteanu: Statutul minoritatilor se va aproba daca va exista vointa politica [1]

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, ieri, ca proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale se va adopta în momentul în care va exista vointa politica, informeaza agentia Mediafax

. „La Statut (proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale-n.r.) problema nu este de natura procedurala, ci de natura politica. În momentul în care va exista vointa politica, se va face si Statutul“, a opinat Olteanu. Bogdan Olteanu a constatat ca, de un an, nu exista vointa politica la nivelul multor grupuri parlamentare din Camera Deputatilor.

Vorbe prin comisii
Potrivit lui Olteanu, Comisiile juridica, pentru învatamânt si pentru drepturile omului urmeaza sa se întruneasca, saptamâna viitoare, pentru a discuta proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale. Cele trei comisii au început dezbaterea acestui proiect de lege în luna februarie, dar nu au reusit, în aproape jumatate de an, sa analizeze nici jumatate dintre amendamentele depuse, sedintele fiind de multe ori suspendate din lipsa de cvorum.
Cele trei comisii au încercat, fara succes, sa se reuneasca în aceasta saptamâna, pentru a dezbate proiectul de lege. Proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale, sustinut de UDMR si criticat de opozitie, a generat, de-a lungul timpului, unele dispute în coalitia majoritara, printre cei care doreau amendarea proiectului aflându-se PD si PC.Publicat de : A.M.
Data publicării: 31 Aug 2006 - 05:37
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=20497&titlu=Olteanu__Statutul_minoritatilor_se_va_aproba_daca_va_exista_vointa_politica