Cainii comunitari, adusi in Deva cu dubiteleMai multi caini comunitari au fost adusi in municipiul Deva de persoane necunoscute venite in oras cu dubite de transport, informeaza Rompres

.
Viceprimarul municipiului Deva Florin Oancea sustine ca autoritatile locale au fost sesizate de cetateni, care sustin ca au vazut cum animalele au fost lasate libere in oras, din diferite masini. "Nu stim de unde sunt adusi cainii, dar acest aspect este intalnit si in alte localitati. Am primit informatii ca un grup de 10-15 caini ar fi fost abandonat chiar in zona Pietei Centrale a municipiului Deva", a afirmat Oancea. Cetatenii au inceput sa se planga ca animalele s-au adunat in haite si ataca trecatorii. "M-au inconjurat in plina zi, intr-un loc situat in spatele cinematografului din Deva. Cred ca erau vreo 15 caini. Am avut noroc cu un domn care a intervenit si m-a salvat din mijlocul lor", afirma Elena Bozan, din localitate.
Primaria Deva a declansat, in urma cu trei luni, o ampla campanie de ridicare a cainilor vagabonzi de pe strazile orasului. Aproape o mie de caini comunitari au fost prinsi si dusi la un adapost situat la marginea municipiului, animalele bolnave fiind eutanasiate. Reprezentantul autoritatilor locale a precizat ca actiunea de ridicare a cainilor vagabonzi de pe strazi va continua. Potrivit datelor statistice, peste 1.100 de persoane au fost muscate de cainii comunitari din Deva, in ultimii doi ani, un sfert dintre victime necesitand tratament antirabic.  
Publicat de : ---
Data publicării: 30 Sep 2006 - 09:17
 

Link știre