Varujan Vosganian, om de casa al lui SOV si... investitor FNIȘi sotia senatorului, Mihaela Rodica Eugenia, apare in baza de date a FNI ca posesoare a unui carnet de investitor [1]

Fostul merceolog de la fabrica de sprit-drojdie Bragadiru, ajuns intre timp parlamentar, a negat, ieri, acuzatiile ca ar fi fost unul dintre politicienii aflati pe statele de plata ale tatalui FNI, Sorin Ovidiu Vintu, si a insistat pe faptul ca informatiile referitoare la salarizarea sa de catre fostul infractor de drept comun s-au bazat pe declaratii din campania electorala ale lui Traian Basescu

. "Nu am fost niciodata salarizat de altcineva sau de vreo firma privata. Nu am fost niciodata consilier al unui om de afaceri sau al vreunei institutii. Am evitat orice implicare de acest fel si de aceea am refuzat si orice pozitie in vreun Consiliu de Administratie", a clamat Vosganian. Desi a negat din rasputeri relatia sa cu SOV, liberalul a recunoscut totusi ca Vintu a finantat la un moment dat Uniunea Fortelor de Dreapta (n.r. - pentru salarizarea personalului si pentru alte activitati cu caracter politic), dar a spus ca respectiva sponsorizare "este cu totul alta chestiune".

Ca o fi sau nu o alta chestiune, ramane de vazut. Pana una-alta, liberalul trebuie sa lamureasca relatia sa cu Vintu, personaj in preajma caruia a fost vazut deseori.

Dovada ca Vosganian nu a evitat sa aiba o relatie cu tatal FNI stau marturie declaratiile scrise ale mai multor fosti angajati ai SRI (Brigada Antiterorista) si ai SPP, angajati la un moment dat la AIPP 2000 SRL sau V.S.O. Company SRL si platiti pentru a efectua activitati de paza si protectie (sau chiar transport valori) la familia lui SOV, la resedintele acestuia din strada Paris nr. 34 (Bucuresti) sau din satul Petresti (com. Corbeanca), ori la Gelsor.

Din declaratiile respective (vezi facsimile), aflate in posesia noastra, rezulta clar faptul ca liderul Uniunii Armenilor era la un moment dat, asemenea altor personaje de pe scena politica, o prezenta obisnuita la cele doua resedinte ale lui SOV. Ca Vosganian a avut o relatie mai "speciala" cu Vintu arata inclusiv baza de date atasata la expertiza judiciar-contabila efectuata in dosarul FNI, unde senatorul apare, impreuna cu sotia sa, in calitate de investitor al jocului piramidal nasit de fostul infractor de drept comun. Astfel, baza de date respectiva arata ca Varujan B. Vosganian (nascut la data de 25.07.1958) a fost posesor al carnetului de investitor 40.101.002618, iar sotia sa, Vosganian C. Mihaela Rodica Eugenia (conferentiar universitar la Universitatea Nationala de Muzica, nascuta la data de 07.05.1961), a carnetului de investitor 40.102.004029.

Nota

Voicu Marius:

1994-1999 - MApN

decembrie 1999 - incadrat pe baza de conventie civila la AIPP 2000 SRL. Am fost incadrat in cadrul Departamentului Transport Valori Protectie si Paza condus de col (r) Florian Ion, unde am efectuat activitati de paza, protectie si transport valori la familia domnului Sorin Ovidiu Vintu, la sediul firmei Gelsor, la resedintele domnului Sorin Ovidiu Vintu din satul Petresti, com. Corbeanca, si de pe str. Paris nr. 34, Bucuresti.

februarie 2001-ianuarie 2002 - am fost transferat la V.S.O. Company SRL desfasurand activitati de paza pentru familia Vintu la adresele mentionate mai sus.

Mentionez ca in timpul efectuarii serviciului am vazut si condus urmatoarele persoane la domnul Sorin Ovidiu Vintu.

- dl Nicolae Vacaroiu (presedintele Senatului)

- dl Varujan Vosganian (presedinte UFD)

Mentionez ca cele declarate mai sus sunt in conformitate cu realitatea si le sustin.

Voicu Marius

Nota:

Neacsu I. Bogdan: 1994-1997 - SPP Incadrat pe baza de conventie civila din august 2000 la AIPP 2000 SRL.

Am fost incadrat in cadrul departamentului transport valori, protectie si paza condus de col. (r) Florian Ion, unde am efectuat activitati de paza la sediul familiei Sorin Ovidiu Vintu din str. Paris nr. 34 si resedinta din loc. Otopeni.

In perioada 2001-2002 am fost transferat la VSO Company SRL desfasurand activitati de paza pt. fam. Vintu, la adresele amintite mai sus.

Mentionez ca in timpul efectuarii serviciului am vazut urmatoarele pers. care l-au vizitat pe dl Sorin O. Vintu:

- dl. Varujan Vosganian - UFD

Nota

Ghita Cristin

- 1993-1999 - MApN

- Sept. 1999 incadrat pe baza de Conv. Civila la AIPP 2000 SRL

Am fost incadrat in cadrul departamentului Transport Valori Protectie si Paza condus de Col. (r) Florian Ion unde am efectuat activitati de paza la sediul Gelsor si resedintei din Otopeni.

In perioada 2001-2002 am fost transferat la VSO Company SRL desfasurand aceleasi activitati de paza ca si inainte.

Mentionez ca in timpul serviciului am vazut urmatoarele persoane:

- Nicolae Popa

- Varujan Vosganian

Nota:

RIZOIU ADRIAN

1995-2000 - SRI BRIGADA ANTITERORISTA

2000-2001 - A.I.P.P. 2000 SRL

2001-2002 - V.S.O. Company SRL

In perioada 2000-2002 am desfasurat activitati de paza si protectie pt. familia Dnl. Sorin Ovidiu Vintu dupa cum urmeaza:

- Ionut Vintu

- Ioana Vintu

- Angelica Vintu

- Sorin Vintu

In aceasta perioada am efectuat si activitati mai delicate cum ar fi:

- Recuperarea automobilului Audi A8 furat de hotul Bolgiu, care in final a fost recuperat pe alte cai.

- Filarea activitatii ziaristului Dan Andronic.

Toate aceste actiuni mi-au fost ordonate direct de Col (r) Florian Ion.

In toata aceasta perioada am vazut urmatoarele personalitati sosind la Dnl. Vintu:

- Radu Timofte

- Varujan Vosganian

- Viorel Popa

Nota

Nume: Manciu Aurelian

- 1991-1999 - S.R.I. - Brigada Antiterorista

- August 1999 - trecut in rezerva la cerere cu gradul de locotenent

- Septembrie 1999 - incadrat pe baza de conventie civila la Agentia Internationala de Protectie si Paza, condusa de generalii (r) Dumitru Iliescu si Ciobanu

- De la bun inceput am asigurat paza vilei lui Sorin Ovidiu Vintu de la Corbeanca, iar in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale am fost desemnat ocazional sa fac parte din dispozitivul de protectie al candidatului la presedintie Ion Iliescu. Aici am fost coordonat direct de col. (r) Florian Ion, el fiind numit si Șef al departamentului transport valori protectie si paza al lui Sorin Ovidiu Vintu.

- In vara anului 2000 am fost numit seful pazei la vila din Corbeanca a lui Sorin Vintu.

- In continuare prezint lista personalitatilor care il vizitau pe Sorin Vintu, cu rezerva ca nefiind permanent in serviciu, lista s-ar putea sa fie incompleta.

- Radu Timofte

- Varujan Vosganian

Aceasta este declaratia mea pe care o sustin si semnez fara a fi constrans sau influentat de nimeni.

A. Manciu


Publicat de : Ovidiu Zara
Data publicării: 28 Oct 2006 - 06:18
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=21756&titlu=Varujan_Vosganian__om_de_casa_al_lui_SOV_si____investitor_FNISi_sotia_senatorului__Mihaela_Rodica_Eugenia__apare_in_baza_de_date_a_FNI_ca_posesoare_a_unui_carnet_de_investitor