Presedintele CJT a decis valabil un proiect respins la vot [1]

In urma cu o luna, consilieri judeteni au respins un proiect de hotarare propus de catre presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, privind contractarea unui credit in valoare de 30 de milioane de euro

.

Creditul urmeaza sa fie utilizat pentru finantarea unor investiti de infrastructura, printre care reabilitarea mai multor drumuri judetene. Garantarea imprumutului se face din veniturile propri ale CJT. Consilieri nu s-au opus contractari creditului, ci au contestat faptul ca, firma de consultanta care urma sa negocieze creditul era deja desemnata. Este vorba de firma VMB Parteners din Bucuresti, comisionul pe care aceasta urma sa-l perceapa find de aproximativ 200.000 de euro. 

S-a decis atunci, ca desemnarea firmei de consultanta sa se faca prin licitatie publica. In acest sens, s-a format o comisie care avea in sarcina sa elaboreze un „caiet de sarcini” in vederea organizari licitatiei.

„Suntem intr-o situatie penibila”

Spre marea surprindere a consilierilor, proiectul de hotarare, care a ajuns abia ieri pe masa lor, nu mai vorbea de licitatie publica, ci de o procedura in doua etape care combina selectia de oferte cu negocierea directa. De aici s-a iscat un scandal monstru, cei mai mari contestatari find taranistul Viorel Sasca si PSD-istul Marcel Mihoc, membri ai amintitei comisi. 

Din partea Serviciului de Achiziti Publice, inspectorul Raluca Muresan a explicat ca legea i permite sa demareze si aceasta procedura. Presedintele Ostaficiuc a sustinut-o, urmand un schimb dur de replici. „E pacat ca s-a politizat Consiliul. Va fi foarte greu sa mai luam decizi impreuna, de acum inainte. Ne vedem o data pe luna, ne salutam, dar se pare ca nu mai putem colabora. Constat existenta unei fali in Consiliu. Sub pretextul transparentei se tot amana si se blocheaza proiecte”, a comentat Ostaficiuc.

Dar ceea ce a fost cel mai ciudat la acest vot, este ca la final, secretarul CJT, Petrisor Nadastean, a anuntat ca proiectul a cazut, avand 17 voturi pentru si 16 impotriva sau abtineri. El a mentionat ca, find o chestiune financiara, este nevoie de jumatate plus unul din votul membrilor CJT, respectiv 19 voturi.

In replica, Ostaficiuc a decis ca nu e o chestiune financiara, ci doar de desemnarea unei firme de consultanta. In concluzie, a decis, peste capul lui Nadastean, si pentru prima data in istoria institutiei, ca proiectul a trecut. Dupa sedinta, Marcel Mihoc si Viorel Sasca ne-au declarat ca, in numele comisiei din care au facut parte, vor ataca in contencios hotararea CJT.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Oct 2006 - 05:40
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=21790&titlu=Presedintele_CJT_a_decis_valabil_un_proiect_respins_la_vot