Dan Voiculescu cere stoparea umilirii românilor la poarta Ambasadei Marii Britanii [1]

Președintele PC, senatorul Dan Voiculescu, a cerut Ministerului de Externe al României să solicite ferm Ambasadei Marii Britanii la București să înceteze jignirea cetățenilor români care solicită viză de călătorie în această țară, se arată într-un comunicat remis AMOS News.

Într-o declarație politică făcută, luni, în Senatul României, senatorul Dan Voiculescu a descris umilințele și abuzurile la care sunt supuși cetățenii români de către funcționarii de la Ambasada Marii Britanii la București.

El a arătat că românii sunt priviți cu suspiciune, puși să aștepte ore întregi în fața unor bariere în aer liber, sunt tratați cu vădit dispreț și chemați la interviu cu formule verbale sfidătoare „cine se aude strigat alinierea!” ... ” în grupuri de câte patru după mine”, iar pentru toate aceste umilințe românii plătesc o taxă de 2.700.000 de lei, indiferent dacă primesc viza sau nu.

„Odată ce vom intra în Uniunea Europeană, România va fi pe locul șapte ca putere de influențare a deciziilor. Constatăm, însă, că unele state nu conștientizează încă faptul că suntem egali. Acest comportament e stimulat de lipsa de fermitate a autorităților române față de tratamentul umilitor la care sunt supuși românii de către autoritățile din statele membre UE”, a spus declarat Dan Voiculescu.

El a subliniat faptul că, odată intrată în Uniunea Europeană, România nu are doar obligații ci și drepturi. „Cel mai important dintre drepturile pe care le vom avea este dreptul de a fi egali cu ceilalți membri UE. Autoritățile britanice trebuie să înțeleagă că nu-i pot trata pe români ca pe niște europeni de categoria a doua”, a mai spus liderul conservator, insistând pentru tratarea în mod nediscriminatoriu a românilor de către celelalte state europene.

Președintele PC Dan Voiculescu a solicitat Ministerului Afacerilor Externe român, ca în cazul în care situația de la Ambasada Marii Britanii nu se va soluționa, ministerul nostru, prin intermediul Ambasadei României, în Anglia, să aplice cetățenilor britanici care solicită vize pentru România același tratament de care beneficiază cetățenii români la ambasada Marii Britanii la București.
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Oct 2006 - 05:44
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=21801&titlu=Dan_Voiculescu_cere_stoparea_umilirii_romanilor_la_poarta_Ambasadei_Marii_Britanii