Edilul cu primaria incendiata, cercetat pentru fals [1]

Vasile Ionel, primarul comunei ialomitene Armasesti, suspectat la inceputul lunii decembrie ca ar fi incendiat sediul institutiei pe care o conduce, a fost pus sub acuzare zilele trecute pentru fals si uz de fals

.

Desi politistii au descoperit rapid ca incendiul a fost provocat de unul dintre angajatii primariei, tehnicianul agricol Valentin Stefan, cursul anchetei a scos la iveala faptul ca acesta beneficia de o serie de subventii agricole ilegale, acordate cu largul concurs al edilului.

Contracte in alb

Tehnicianul agricol Valentin Stefan a incendiat sediul primariei din comuna Armasesti cu intentia clara de a distruge documentele din care reiesea ca beneficiase in mod ilegal de subventii agricole in valoare de 120.000 lei noi. Functionarul falsificase mai multe contracte de arenda pentru o suprafata totala de 800 hectare.

Perchezitiile efectuate de oamenii legii la domiciliul sau au scos la iveala mai multe contracte de arenda semnate si stampilate in alb de primarul Vasile Ionel. Practic, primarul semna documentele pe care tehnicianul agricol le completa cu datele personale, la dosar fiind anexate deja zeci de declaratii date de proprietarii terenurilor care habar nu aveau ca la primarie ei figureaza cu loturile agricole arendate.

„La domiciliul lui Stefan am gasit mai multe contracte de arenda care, desi nu erau completate, erau semnate si stampilate de primar, fapt interzis de lege. Impotriva primarului s-a inceput urmarirea penala pentru fals material in inscrisuri oficiale, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani”, a declarat subcomisarul Constantin Greu, seful Politiei Urziceni.

In acelasi dosar, tehnicianul agricol Valentin Stefan este cercetat pentru fals, uz de fals si inselaciune.Primarul din Armasesti, Vasile Ionel, neaga acuzatiile si se considera nevinovat.

„Am fost aratat cu degetul ca as fi dat eu foc sediului primariei si pana la urma s-a dovedit ca nu eu am fost autorul. Astept sa fiu trimis in judecata pentru toate dosarele penale si, in fata instantei, o sa-mi iau trei avocati si voi demonstra ca nu ma fac vinovat de nimic din ce sunt cercetat”, a spus Vasile Ionel.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Dec 2006 - 06:10
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=22733&titlu=Edilul_cu_primaria_incendiata__cercetat_pentru_fals