Senatorii au aprobat cu sovaieli infiintarea DAE [1]

  Senatorii au aprobat, ieri, cu 70 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere, Ordonanta de Urgenta a Guvernului 133/2006 privind infiintarea, organizarea si functionarea Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE)

. Secretarul de stat Adrian Ciocanea, seful departamentului, a sustinut ca este nevoie de infiintarea acestui departament si ca orice senator al unei tari aflate in UE ar trebui sa voteze ordonanta. Supus la vot, proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei a fost respins, intrunind numai 68 de voturi din cele 69 obligatorii, in conditiile in care caracterul legii este organic, iar Senatul este Camera decizionala. Trei senatori au reclamat ca votul lor nu s-a regasit pe lista, desi ei si-au exprimat optiunile. In aceste conditii, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a supus din nou la vot proiectul de lege, nu inainte de a le atrage atentia colegilor senatori sa respecte instructiunile tehnice pentru ca "aparatul nu greseste". La a doua votare, proiectul de lege pentru infiintarea DAE a fost aprobat cu 70 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Mar 2007 - 07:13
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24348&titlu=Senatorii_au_aprobat_cu_sovaieli_infiintarea_DAE